Connect with us

Kisah

Seorang SukareIawan Khidmat Malaysia Mening_gal Dunia Ketika Sedang Bertugas Membantu M4ngsa Banjir Dalam ‘0ps banjir’ Di Bukit Changgang Sepang. Pergi Pada Hari Jumaat Yang Mulia Penghulu Segala Hari

Avatar of kidin

Published

on

uygsivudbd

Seorang SukareIawan Khidmat Malaysia Mening_gal Dunia Ketika Sedang Bertugas Membantu M4ngsa Banjir Dalam ‘0ps banjir’ Di Bukit Changgang Sepang. Pergi Pada Hari Jumaat Yang Mulia Penghulu Segala Hari

GANJARAN SYAHlD BUATMU SAHABAT

Kematlan dicemburui – Jumaat Mubarakah

Tuan Zaki Kom4ndan Jabatan Amal Malaysia (JAM) Kawasan Mersing, merupakan salah seorang sukareIawan Khidmat Malaysia Negeri Johor meninggal dunia ketika bertugas dalam ‘0ps banjir’ di Bukit Changgang Sepang.

Beliau coIIapsed dan terus dibawa ke h0spital daerah Banting. Diisytlharkan meninggaI dunia di sana.Pergi pada hari jumaat yang mulia penghulu segala hari,berehatlah dikau dengan tenang.

Sangat besar peng0rbanan beliau yang turut terlibat dalam 0perasi banjir bersama dengan anggota-anggota Jabatan AmaI Malaysia lainnya dari seluruh negara.

Semoga diganjari dengan sebaik-baik ganjaran disisi AIIah SWT dan ditempatkan bersama para Syuhada.

1640338999014 1536x871 1

Beliau meninggaI dunia mungkin kerana badan terlalu letih membantu m4ngsa banjir tanpa menghiraukan diri sendiri. Betapa besar peng0rbanan beliau sehingga sanggup berk0rban hingga sedemikian.

Sejak dua tiga hari ini kita dapat saksikan betapa ramainya rakyat malaysia yang turun ke selangor dari berbagai negeri untuk membantu m4ngsa banjir yang terpvtus bekalan makanan,terpvtus jalan perhubungan, dan kehiIangan tempat tinggal.

Sangat sebak melihat bantuan yang dihulurkan tanpa mengira warna kulit,bangsa dan ag4ma.Dengan slogan rakyat bantu rakyat ianya amat sesuai sekali dilaungkan.Mudah-mudahan ikatan silaturrahim yang terbina saat ini berterusan.

Sama-samalah kita berd0a memohon kepada hadrat ilahi agar ujian yang diturunkan kepada kita diangkat semula dan diangkat juga darjat mereka yang diuji saat ini.

Sumber : fb ustaz Yaakub Yusra

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU