Connect with us

Keluarga

Selepas Impian Membina Masjid Tercapai, Kini Wawa Zainal Dan Aeril Zafrel Ingin Membuka Pusat Tahfiz

Avatar of kidin

Published

on

hgytdmy

Selepas Impian Membina Masjid Tercapai, Kini Wawa Zainal Dan Aeril Zafrel Ingin Membuka Pusat Tahfiz

Pelakon Wawa Zainal, 29, dan suaminya yang juga pelakon, Aeril Zafrel memaklumkan kini dalam perancangan untuk membuka pusat tahfiz. Wawa, berkata, ia satu daripada impiannya dengan suami selepas perancangan membina masjid sebelum ini tercapai.

g1 2

“Kerja kuat dan cari duit bukan sebab nak mewah di dunia semata-mata, tapi sebab nak bantu orang lain. Nak sedekah dan tol0ng orang. Kita bukan bantu orang itu saja, tapi dalam masa sama bantu diri kita sendiri untuk kehidupan yang abadi di sana.

“Semoga sebab perniagaan kecil-kecilan kita mampu membawa kita ke syurga. Alhamdulillah, impian nak bina masjid Allah permudahkan. Insya-Allah, selepas ini nak tubuhkan pusat tahfiz. Lokasi belum ada lagi,” tuturnya.

g2

Berk0ngsi mengenai pembinaan masjid yang dirancang di kampung halaman Aeril iaitu di Kampung Rengit, Batu Pahat, Johor, Wawa berkata, ia bakal dimulakan Disember ini.

“Pelan pembangunan, rekaan, kawasan dan sebagainya sudah ada. Insya Allah, proses pembinaan bakal dimulakan dalam bulan Disember ini. Terima kasih kepada semua yang sentiasa mendoakan kejayaan kami.

“Apa yang dicapai ini bukan untuk kami saja, tapi Insya-Allah bermanfaat untuk semua yang sudah menyok0ng perniagaan kami selama ini,” katanya yang bakal muncul dengan produk baru di bawah jenama Wawa Cosmetics.

Sumber & foto dipetik dari Myartis, Harian Metr0, Instagram Aeril Zafrel & Wawa Zainal

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU