Connect with us

Keluarga

Sebvruk bvruk Adik Beradik Ia Tetap d4rah d4g!ng Kita, seh1na h1na adik beradik ia tetap keluarga terdekat kita

Avatar of kidin

Published

on

iguitf7i

Sebvruk bvruk Adik Beradik Ia Tetap d4rah d4g!ng Kita, seh1na h1na adik beradik ia tetap keluarga terdekat kita

Jangan selalu lihat kebvrukan adik beradik sehingga lupa akan kebaikan nya kerana adik beradik tetap adik beradik cuma dilahirkan berlainan nasib dalam hidupnya.

sej4hat j4hat adik beradik ia tetap keluarga terdekat kita, Sebvruk bvruk Adik Beradik Ia Tetap d4rah d4g!ng Kita, seh1na h1na adik beradik ia tetap dikandungkan dari perut yang sama dan benih yang sama.

Ada yang susah ada yang senang, jangan kita bangga sekiranya kita lebih baik dari adik beradik yang lain kerana suatu hari nanti semua akan berbalik.

Jangan kita angkuh dan s0mb0ng kepada adik beradik yang kurang bernasib baik kerana mereka yang akan tolong susah payah kita satu hari nanti tanpa kita sangka.

Jangan terlalu berkira akan harta dan duit yang kita ada kerana harta dan duit takkan kekal selamanya.. Pernah ka kita terpikir siapa yang angkat jenazah kita kelak ??

Pernah kah kita terpikir siapa keluarga terdekat kita yang membungkus may4t kita kelak ?? Adakah harta boleh tolong kita ketika may4t dibungkus kelak.,

Tidak. adik beradik kita sej4hat mana pun ia, ia takkan jijik menyentuh may4t kita walaupun ia h1na bvruk dan j4hat dimata kita.. Jangan terlalu benci akan adik beradik kerana adik beradik tetap adik beradik.

Berkatnya rezeki dari tali persaudaraan adik beradik.. Semoga kita ingat akan siapa d1ri kita, kita hanya hamba yang h1na dimata allah..

Semoga kita dilembutkan hati dari perasaan benci kepada sesama adik beradik mau pun manusia lain.

Sumber: Viralmalaysiaku / satkoba

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU