Connect with us

Keluarga

Pendakwah Ustazah Asma’ Rayu IbuBapa HaIang Anak Ke Konsert Mak’siat Justin Bieber

Avatar of kidin

Published

on

dfibnifdb

Pendakwah Ustazah Asma’ Rayu IbuBapa HaIang Anak Ke Konsert Mak’siat Justin Bieber

Pastinya peminat bintang pop Justin Bieber yang bakal mengadakan konsert jelajah Justlce World Tour begitu teruja menantikan hari bertemu dengan artis kesayangan mereka di Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur pada 22 Oktober ini.

Tegur4n say4ng dari Ustazah Asma’

Walau bagaimanapun, pend4kwah terkenal Ustazah Asma’ Harun tampil memberikan tegvran berhubung k0nsert yang bakal berlangsung tidak lama lagi ini.

Menurut Ustazah Asma’, fen0mena penyanyi kel4hiran Kan4da itu membimb4ngkan dirinya setelah mendapat sambutan r4ncak daripada anak mud4 sehinggakan ada yang sanggup meminta dvit daripada ibu dan mengambil upah melakukan pelbagai kerja demi hibur4n.

“Apabila berlaku p4ndemik selama dua tahun sehingga aktiviti s0sial yang melibatkan ramai orang tid4k dibenarkan, kita sangka gej4la m4ksiat sedemikian juga telah m4ti. Namun bila w4r-w4r k0nsert Justin Bieber yang akan berlangsung pada 22 Oktober nanti di Stadium Bukit Jalil, semakin rancak sambutan gol0ngan anak mud4.

“Tiket diju4l dari harga RM288 sehingga RM2088, tapi mereka sanggup kos0ngkan dvit simpanan, bahkan ada yang sanggup mengambil upah kerja itu dan ini semata-mata untuk beIi tiketnya.

“Antara yang vir4l juga ialah vide0 seorang anak meminta dvit pada ibunya untuk hadir ke k0nsert. AIIahuAkbar. Sungguh, fen0mena ini memang sangat membimb4ngkan. Rupanya kecend3rungan untuk hadir ke tempat m4ksiat masih subvr,” tulisnya.

bnm4

Minta ibu bapa hal4ng anak

Dalam perkongsian Facebook miliknya, beliau berpendapat adalah lebih baik sekiranya w4ng tersebut digunakan untuk perkara lebih bermanfaat sekaligus meminta ibu bapa mengh4lang anak-anak mereka ke k0nsert berkenaan.

“Saya menyeru kepada ibu bapa yang dir4hmati AIIah sekalian, gunakan ku4sa dan kemampuan yang ada untuk selamatkan ahli keluarga kita daripada tergellncir ke daerah m4ksiat, sama ada disebabkan dor0ngan n4fsu hiburan atau pujvkan kawan-kawan.

“Bimb4ng jika semua permintaan anak kita izinkan demi menjaga h4ti, sekalipun yang terang-terangan berbentuk m4ksiat, pasti kita akan dipers0al di hadapan AIIah kelak. AIIahuAkbar. Maka, berteg4slah selagi perlu meskipun akan dicemvh oleh anak sendiri. Mungkin mereka belum faham, tetapi yakinlah AIIah pasti akan perlihatkan hikmahnya kepada mereka nanti,” kongsinya lagi.

Tekankan bulan Ramadan

bnm

Beliau turut menek4nkan untuk menghormati kemuli4an bulan Ram4dan yang bakal tiba pada 3 April ini.

“Sekiranya kita benar-benar menjaga kemuli4an Ram4dhan, nescaya kita akan l4wan daripada menghadiri pr0gram tersebut, sesuai dengan k0nsep Ram4dhan yang tujuannya untuk melatih orang mukmln mel4wan h4wa n4fsu, meskipun k0nsert itu diadakan pada bulan 10 nanti.

“Berju4nglah habis-habisan mel4wan kehendak n4fsu yang memperd4ya, agar kita tidak terclclr akhir4t lalu ditlpu kehidupan duni4. Kita bimb4ng sekiranya Ram4dhan kali ini berlalu dengan si4-si4, tanpa mendapat sebarang peng4mpunan atau r4hmat yang amat diperlukan oleh si h4mba,” pesannya.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU