Connect with us

Kisah

Kem4tian jenaz4h seorang mualaf, lelaki tersebut didakwa meningg4l dunia selepas sehari memeluk islam

Avatar of kidin

Published

on

regtnbt

Kem4tian jenaz4h seorang mualaf, lelaki tersebut didakwa meningg4l dunia selepas sehari memeluk islam

Ajal, jodoh dan rezeki seseorang itu adalah rahsia daripada Allah S.W.T. Tiada siapa dapat menduga jalan kehidupan dan juga pengakhiran individu tersebut di dunia ini.

Menerusi satu perkongsian daripada seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Othman Abu Bakar, satu kem4tian telah berlaku yang melibatkan jenazah seorang mualaf.

Menurut sumber, lelaki tersebut didakwa meningg4l dunia selepas sehari memeluk Islam. Oleh sebab itu, jenazahnya telah pun selamat disemadikan sebagai seorang Muslim.

5598

Semoga syurga tempatnya

Othman turut mendoakan agar jenazah lelaki yang dikenali sebagai Tan Foo Hock ditempatkan di syurga. Diakhir coretan ringkas tersebut, sumber telah menyatakan bahawa tidak siapa yang mengetahui kesudahan hidup seseorang seperti yang terjadi kepada saudara baru kita itu.

Sehubungan dengan muat naik terbabit, rata-rata warganet telah menzahirkan ucapan takziah diatas pemergian mualaf itu yang pulang bertemu Penciptanya di bulan mulia. Mereka juga mengagumi kebesaran Allah dengan apa yang telah terjadi dalam kalangan masyarakat kita sendiri.

5597

Seperti bayi baru lahir…

5596

Pengakhiran yang baik. Inn shaa Allah

5595 1

Sumber : Othman Abu Bakar

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU