Connect with us

Kisah

Bayi perempuan ditemui diletakkan dalam kotak berhampiran tiang elektrik tepi semak, keadaan bayi yang amat memilukan apabila menangis tak berhenti dan badannya dikerumuni semut

Avatar of kidin

Published

on

rfhrf

Bayi perempuan ditemui diletakkan dalam kotak berhampiran tiang elektrik tepi semak, keadaan bayi yang amat memilukan apabila menangis tak berhenti dan badannya dikerumuni semut

Seorang bayi perempuan ditemui diletakkan dalam kotak berwarna oren berhampiran tiang elektrik tepi semak yang jauh dari kampung.

Kejadian itu berlaku pada Jumaat lepas di Kota Semarang, Jawa Tengah, Indonesia. Bayi malang itu ditemui oleh seorang penduduk tempatan yang dikenali sebagai Mostafa dan terus memberitahu pendudduk kampung.

hh

Penduduk kampung segera berkejar ke lokasi bayi perempuan berkenaan untuk melihat dan menyelamatkan bayi berkenaan. Tambahan pula ada beberapa ekor anjing berkeliaran yang ditakuti akan mengapa-apakan bayi berkenaan.

Ketika ditemui, bayi perempuan itu dalam keadaan yang amat memilukan apabila menangis tkdak berhenti dan badannya dikerumuni dengan semut.

Penduduk kampung membawa bayi tersebut ke klinik untuk diperiksa dan mendapatkan rawatan sebelum mereka membuat laporan polis. Bayi yang seberat 2.7kg itu kemudian disahkan berada dalam keadaan sihat dan normal dan diberikan imunisasi dan susu.

hh1

Sampai di klinik, darah yang berada di bayi itu telah kering. Tali pusatnya juga berada dalam keadaan yang baik dan dapat diselamatkan.

Menurut petugas klinik, bayi tersebut dianggarkan baru dilahirkan dalam dua jam sebelum diletakkan disitu dan ditemui oleh Mostafa.

Sumber: Tribunnews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU