Connect with us

Kisah

Kejadian pelik, sebuah lori lama yang did4kwa digunakan pada per4ng zaman jepun, kelihatan bergerak sendiri tanpa pemandu yang dikatakan berlaku di sebuah ladang berjaya dirakam, Kejadian dilihat berlaku di siang hari (VIDEO)

Avatar of kidin

Published

on

jdvwwiuevd

Kejadian pelik, sebuah lori lama yang did4kwa digunakan pada per4ng zaman jepun, kelihatan bergerak sendiri tanpa pemandu yang dikatakan berlaku di sebuah ladang berjaya dirakam, Kejadian dilihat berlaku di siang hari (VIDEO)

Peng0rbanan tentera kita di zaman dahulu yang bertungkus-lumus serta rela berkorban nyawa ‘membersihkan’ penjajah dari tanah air perlu kita ingati. Negara kita pada zaman dahulu pernah dij4jah oleh k0munis dan tentera Jepun yang berhasrat menghuni tanah air kita.

Walaupun peristiwa itu sudah lama berlalu, namun terdapat juga individu yang mengakui pernah melihat ‘kelibat’ komvnis itu berlegar-legar sehingga menjadi m1steri hingga ke hari ini.

Penampakan lori bergerak tanpa pemandu?

Terbaharu, terdapat kejadian pelik yang mana terdapat sebuah lori lama yang did4kwa digunakan pada per4ng zaman jepun berjaya dirakam.

Menerusi rakaman yang tular itu, lori tersebut kelihatan bergerak sendiri tanpa pemandu yang dikatakan berlaku di sebuah ladang getah di daerah Segamat, Johor.

Video tersebut dikatakan telah dimuat naik oleh seorang pengguna sejak enam bulan lalu, namun ia tular baru-baru ini yang didakwa berlaku di ladang kelapa sawit simang kiri Sime Darby Chaah.

Klip video berdurasi 34 saat itu dikongsikan pada laman YouTube milik Harian Metro dan ia masih menjadi misteri sehingga kini.

video;

Kejadian dilihat berlaku pada siang hari yang mana lori tersebut bergerak lebih kurang 20 meter tanpa pemandu di dalamnya.

Namun kesahihan video tersebut masih lagi menjadi persoalan dan mengvndang pelbagai reaksi daripada pengguna di media sosial.

Netizen beri pelbagai reaksi

Disebalik keanehan video tersebut, rata-rata netizen dilihat tidak mempercayai video tersebut dan hanya menganggap ia dibuat oleh seseorang untuk meraih populariti.

Screenshot 1168 600x360 1

Screenshot 1170 600x360 1

Setakat ini, video tersebut telah ditonton sebanyak 33,622 kali serta mendapat 581 tanda suka.

Kredit: YouTube Metro TV I Utusan Malaysia

Sumber: Oh media

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU