Connect with us

Kisah

Anak Sanggup Berk0rban ‘Hadiahkan’ Buah Pinggang Kepada Ayahnya Yang Menghidap Peny4kit Buah Pinggang Kr0nik Tahap Lima

Avatar of kidin

Published

on

disjvnefid

Anak Sanggup Berk0rban ‘Hadiahkan’ Buah Pinggang Kepada Ayahnya Yang Menghidap Peny4kit Buah Pinggang Kr0nik Tahap Lima

SOKONGAN TRANSPLAN BUAH PINGGANG MALAYSIA meraih pujian daripada orang ramai berikutan Seorang anak sanggup berkorban ‘nikmat kesihatannya’ demi bapa tersayang. Ayah yang tidak pernah mengenal erti penat membesarkan kami. Terima kasih ayah membesar dan mendidik kami semua. Semoga dengan pengorbanan ini memberi makna erti kehidupan dan sinar baru untuk Ayah.

AYAH 678x381 1

Menerusi hantaran tersebut, pemuda ini menceritakan ayahnya menghidap peny4kit buah pinggang kr0nik tahap lima (end stage renal failure) yang memberi maksud buah pinggang tersebut gagal berfungsi sepenuhnya. Kidney transplant 14/03/2019 (3 tahun yang lalu). Setelah melalui pelbagai peringkat s4ringan, akhirnya pada 14/03/2019 saya telah menjalani pemb3dahan pemindahan buah pinggang, living related renal transplant (donor) untuk ayah.

Ujar lelaki ini lagi, pemindahan buah pinggang kepada ayahnya merupakan hadiah paling bermakna dan berharga yang pernah diberikan kepada insan istimewa ini.

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan. Sekarang ayah dah sihat kembali seperti biasa. Dah boleh buat aktiviti harian seperti biasa. Tidak perlu lagi dialysis. Lelaki ini pada masa yang sama turut memanjatkan rasa syukur dan berterima kasih kepada isteri dan keluarga yang sangat membantu selepas pembedahan tersebut berlangsung.

Screenshot 2022 03 15 at 12

Alhamdulillah, Terima kasih Allah atas segala nikmat.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen turut terharu dengan kisah yang dikongsi dan turut menitipkan doa buat mereka sekeluarga.

Sumber: ohbulan

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU