Connect with us

Kisah

YouTuber Dari China Berjaya Menghasilkan Powerbank Dengan Kapasiti Sehingga 27 juta MAh, Mampu Mengecas 30 Telefon Pintar Secara Serentak

Avatar of kidin

Published

on

sdhbfb

YouTuber Dari China Berjaya Menghasilkan Powerbank Dengan Kapasiti Sehingga 27 juta MAh, Mampu Mengecas 30 Telefon Pintar Secara Serentak

Penawaran powerbank dengan kapasiti 5,000mAh sehingga 20,000mAh adalah antara yang popular digunakan orang ramai. powerbank digunakan untuk memudahkan pengguna mengecas telefon pintar atau tablet dengan mudah.

Selepas lebih sedekad powerbank dilancarkan, seorang YouTuber dari China mencipta kelainan dalam menghasilkan powerbank dengan kapasiti yang lebih besar daripada keperluan orang ramai.

Screenshot 2022 02 01 at 12.40.30 PM

Menerusi YouTube 手工耿Handy Geng, beliau telah berjaya menghasilkan powerbank dengan kapasiti sehingga 27 juta mAh. Difahamkan idea untuk menghasilkan powerbank dengan saiz yang besar ini pada mulanya ditolak oleh rakannya namun beliau tetap meneruskannya dalam menjayakan penghasilkan powerbank bersaiz besar ini.

Hadir dengan saiz yang besar, YouTuber ini memilih untuk menawarkan rekaan seakan powerbank ikonik daripada Xiaomi serta turut dilengkapkan dengan 60 soket elektrik bagi tujuan pengecasan.

Screenshot 2022 02 01 at 12.40.59 PM

Sebagai perbandingan, powerbank ciptaan beliau bukan sahaja mampu menghidupkan telefon pintar atau komputer riba, malah turut berjaya menghidupkan televisyen, kipas, mesin basuh serta periuk elektrik.

Anda boleh tonton video di bawah di mana beliau menunjukkan bagaimana powerbank ini berfungsi dalam membolehkan beliau mengecas 30 telefon pintar secara serentak. Difahamkan kapasiti besar powerbank ini membolehkan sekitar 5,000 telefon pintar dapat dicas dengan penuh.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU