Connect with us

SEMASA

Tunku Mahkota Johor Akan Menawarkan Perkhidmatan Peguam Secara Percuma Untuk Bantu Adik Bella

Avatar of kidin

Published

on

idnnvfn

Tunku Mahkota Johor Akan Menawarkan Perkhidmatan Peguam Secara Percuma Untuk Bantu Adik Bella

Sekeping f0to yang dimemuat naik oleh salah seorang barisan peguambela bersama anak gu4mnya di laman Twltter menyebabkan k3s perbicaraan pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun menjadi semakin ‘pan4s’.

F0to tersebut membuatkan warg4net kurang senang apatah lagi melihat mereka seolah-olah gembira ketika sebelah pihak lagi, remaja sindr0m d0wn Bella menderit4 akib4t d4kwaan dider4.

Terbaru, DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor turut tampil bersuara berhubung k3s berkenaan menerusi InstaSt0ry dan laman s0sial miliknya, sebentar tadi.

TMJ Memuat Naik St4tus Berkenaan K3s Pender4an Bella

Saya telah berhubung dan berbincang dengan pegu4m-pegu4m saya mengenai k3s pender4an Bella. K3s ini sedang berjalan di Mahk4mah S3syen Kuala Lumpur dan pihak pend4kwaan kerajaan sudah memulakan perbicaraan terhadap OKT (orang kena tudvh) dalam k3s ini.

Kes pendakwaan pada ketika ini melibatkan 2 pihak:
– pend4kwa raya kerajaan bagi pihak kerajaan/awam, dan
– pegu4mbela yang dilantik untuk mewakili tertudvh (OKT)

TEM4 1532x1536 1

Saya akan menghubungi Menteri Pembangunan Keluarga, Wanita dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Harun dan menawarkan perkhidmatan pegu4m-pegu4m saya secara percuma untuk menjalankan ar4han memerh4ti (w4tching brlef) bagi pihak Kementerian Pemb4ngunan Wanita, Keluarga Dan Masyarakat untuk k3s ini. @UNICEF #ForEveryChlld

DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor.

“Saya Akan Lakukan Dengan Ku4sa..” – Isteri TMJ Bersuara Mahu Tuntut Ke4dilan Buat Adik Bella

Isteri Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim iaitu Che’ Puan Khaleeda Bustamam turut tampil bersuara berhubung k3s berkenaan menerusi InstaSt0ry miliknya, semalam.

Menurut Che’ Puan Khaleeda, melalui kuasaa yang dimiliki, beliau berhasrat untuk membantu dengan melakukan apa sahaja demi menegaakkan keadilan bagi pihak remaja berusia 13 tahun itu.

Malah, beliau mengakui turut terkesan dengan kes berkenaan apatah lagi terdapat segelintir pihak yang disifatkan ‘pengeecut’ mahu ‘melar1kan diri’ atas kesal4han dilakukan.

TEM5

“Saya akan lakukan apa saja dengan kuasaa yang saya ada bagi mendapatkan keadilan untuk Bella. Saya kecewaa dan letih melihat si pengeecut yang berfikir mereka boleh buat apa saja terhadap kanak-kanak teraniaya,” tulisnya.

Selain itu, Che’ Puan Khaleeda juga memberi pesanan kepada pihak terbabit mengenai karmaa yang akan menyusul dalam kehidupan mereka sama ada di dunia atau akh1rat nanti.

“Kamu boleh bersembunyi di sebalik tentera pegu4m tetapi karmaa akan hadir pada waktunya di dunia ini dan akh1rat,” ujarnya.

Siti Bainun mengaku tidak bers4lah atas dua pertuduuhan iaitu mengabai dan mengan1aya Bella sehingga menyebabkan mngsa mengalami kecedeeraan fiz1kal serta em0si.

Sumber; newzcare

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU