Connect with us

Kisah

Suami Sanggup Redah Banjir Dan Berjalan Kaki Sejauh 20 KM Untuk Mencari Isterinya Yang Tidak Dapat Dihubungi Setelah Telefon Kehabisan Bateri

Avatar of kidin

Published

on

dfghj

Suami Sanggup Redah Banjir Dan Berjalan Kaki Sejauh 20 KM Untuk Mencari Isterinya Yang Tidak Dapat Dihubungi Setelah Telefon Kehabisan Bateri

Setelah 50 tahun tidak dilanda banjir besar. 18 Disember merupakan tarikh keramat yang diingati oleh penduduk Kuala Lumpur dan Selangor. Sejak 2 hari lepas pelbagai dugaan, cabaran yang dihadapi oleh mangsa banjir di Kuala Lumpur dan Selangor yang sememangnya tervk dilanda banjir besar.

Disebabkan banjir yang menenggelamkan banyak rumah dan banyak jalan2 utama yang ditutup telah dinaiki air, ramai orang yang telah terperangkap di jalan dan tidak boleh balik ke destinasi masing2. Bukan sahaja tidak boleh balik tetapi terpisah dengan orang yang tersayang masing2.

Capture 483

Capture 484

Begitulah satu kisah banjir yang telah diceritakan oleh seorang pengguna di Tik Tok yang dikenali sebagai @gadislesungbatu yang juga menghadapi situasi yang sama iaitu terperangkap tidak boleh balik ke rumah kerana jalan2 utama telah ditutup akib4t dinaiki air.

Disebabkan itu, suaminya yang telah berjalan sepanjang 20 km melintasi tempat2 yang dinaiki air semata2 untuk mencari isterinya itu, setelah berjumpa, isterinya itu tergamam akib4t terlalu terharu kerana suami sanggup berjalan 20 km untuk mencari isterinya yang tidak dapat dihubungi setelah telefon kehabisan bateri.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen yang memuji suaminya yang sanggu berjalan jauh untuk mencari isterinya dan netizen juga mengucapkan tahniah kepada dirinya kerana diberikan seorang suami yang sangat baik dan bertanggungjawab.

Komen Netizen:

Capture 481

Capture 480

Capture 482

Sumber : Tiktok

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU