Connect with us

Kisah

Ahli Parlimen Bangi, Ong Kian Ming telah berkayak tanpa henti selama 4 jam di Taman Sri Muda bagi menyelamatkan m4ngsa banjir

Avatar of kidin

Published

on

tgyhujik

Ahli Parlimen Bangi, Ong Kian Ming telah berkayak tanpa henti selama 4 jam di Taman Sri Muda bagi menyelamatkan m4ngsa banjir

Taman Sri Muda adalah antara kawasan yang terkesan tervk akib4t banjir yang bermula sejak Jumaat lalu. Ramai dari penduduk-penduduk di sana telah tersadai di atas bumbung selama dua hari tanpa makanan dan elektrik menunggu masa untuk diselamatkan.

Capture 479

Ekoran ini, ramai sukarelawan yang telah datang ke sana untuk sama-sama membantu menyelamatkan m4ngsa-m4ngsa banjir dan antaranya adalah Ahli Parlimen Bangi, Ong Kian Ming.

Menerusi Twitter, Ong Kian Ming memohon maaf kerana tak mampu untuk pergi ke semua lokasi di Taman Sri Muda pun begitu, beliau telah berkayak tanpa henti selama 4 jam bagi menyelamatkan m4ngsa banjir di sana.

Saya minta maaf kerana tak boleh pergi ke smua lokasi di Taman Sri Muda. Misi menyelamat selama 4 jam tanpa henti dan lebih kurang 40 wanita, kanak-kanak, 0ku, warga emas dan seorang anj1ng telah berjaya diselamatkan.”

Untuk pengetahuan korang, Ong Kian Ming mempunyai pengalaman berkayak selama enam tahun dan pernah membuat 20 perjalanan menggunakan kayak di Sungai Klang, Gombak dan Hulu Langat, kerana ini dia mampu untuk berkayak secara solo ke Taman Sri Muda.

Pun begitu, ada juga netizen yang mempersoalkan kenapa ahli parlimen ini hanya duduk dalam kayak sambil tengok orang angkat m4ngsa-m4ngsa banjir dan menarik kayaknya.

Ong Kian Ming menjelaskan, ini kerana orang meminta dia untuk berehat selepas berkayak tanpa henti selama 15 ke 20 minit setiap kali membuat perjalanan untuk menyelamatkan m4ngsa.

Sekiranya ada orang yang tertanya-tanya kenapa saya hanya duduk dalam kayak sambil tengok orang tarik kayak, ini kerana dorang berikan saya rehat dari berkayak untuk setiap perjalanan. Satu perjalanan mengambil masa 15 ke 20 minit untuk berkayak dan orang yang menarik kayak hanya ambil masa 30 saat.”

Komen Netizen:

Capture 477 768x526 1

Capture 478 768x486 1

Ish, ada je orang yang nak mempersoalkan. Apa apa pun, YB memang terbaik mampu berkayak solo untuk tolong m4ngsa-m4ngsa banjir di Sri Muda.

Sumber : Lobak Merah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU