Connect with us

Kisah

Seorang lelaki meniinggaal dunia ketika sedang mengimamkan solat tarawih di sebuah masjid Surabaya, Indonesia

Avatar of kidin

Published

on

dgbvfr

Seorang lelaki meniinggaal dunia ketika sedang mengimamkan solat tarawih di sebuah masjid Surabaya, Indonesia

Seorang lelaki di Indonesia sedang mengimamkan solat terawih lalu meeningg4l di tempat kejaadian. Sesungguhnya sebagai umat Islam, sudah tentu setiap dari kita menginginkan pengakhiran yang baik atau husnul khatimah.

Baru-baru ini media melaporkan seorang lelaki meniinggaal dunia ketika sedang mengimamkan solat tarawih di sebuah masjid Surabaya, Indonesia.

Screenshot 19 2

Berita tersebut disampaikan oleh akaun Instagram generasi_muda_nu_official menerusi sekeping gambar beserta kapsyen menerangkan perihal kejadiaan.

Dalam gambar itu, dilihat lelaki berkenaan sedang terbaring sambil memakai kemeja batik berlengan panjang dan kain pelekat berwarna hijau. Tangannya pula dilihat berada di atas perut seakan masih menunaikan solat.

Screenshot 19 2 1

Difahamkan lagi menurut saksi, lelaki bernama Chadisin itu dikatakan rebah secara tiba-tiba ketika mengimamkan solat Tarawih.

Memetik laporan Tribunnews, para jemaah cuba memberi bantuan pernafasan kepada lelaki tersebut namun tidak berjaya dan Chadisin disahkan meniinggaal dunia tidak lama selepas itu.

Sumber:borakdaily.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU