Connect with us

Kisah

Sebelum Budak Lelaki Berusia 10 Ini Pergi Untuk Selamanya, Dia Bercita-Cita Menyempurnakan Hafalan 30 Juzuk Al Quran Untuk Ibunya

Avatar of kidin

Published

on

UYFFKYTD

Sebelum Budak Lelaki Berusia 10 Ini Pergi Untuk Selamanya, Dia Bercita-Cita Menyempurnakan Hafalan 30 Juzuk Al Quran Untuk Ibunya

Sejak Mei 2020, Sebelum menghembusk4n naf4s ter4khir kerana peny4kit yang dihidapinya, Muhammad Ibrahim Wafiq, budak lelaki berusia 10 tahun Telah menyatakan cita-citanya yang mulia.

Telah diketahui bahawa Baim telah didaftarkan sebagai pelajar di Rumah Quran Az-Zahra, Kota Bekasi. Dia benar-ben4r ingin menghabiskan hafalan Al-Quran kerana dia ingin meletakkan mahkota pada ibunya.

“Tahun ini sas4rannya adalah untuk menghafal bab ke-29, dia ingin mengenakan mahkota (perarakan lulus untuk menghafal Al-Quran) kepada ibunya,” kata Ika.

Baim bertekad atas kehendaknya walaupun dia dimasukkan ke h0spital. Baim diketahui mempunyai tum0r g4nas. Dia masih berusaha k3ras untuk mencapai cita-citanya.

Berbaring di katil h0spital, Baim sering meminta ibu bapanya untuk membantunya menghafal Al-Quran. Dia juga kelihatan tid4k merasakan kegan4san tum0r yang perlahan-lahan mem4kan tubuhnya.

“Ketika di h0spital, dia masih membaca Al-Quran, untuknya berlatih menghafal, maka ibu atau bapanya juga diminta membaca Al-Quran bersama,” kata Ika, ibu. Semoga Arw4h ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman

Sumber: InfoSiantarNews

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU