Connect with us

Kisah

“Saya sanggup beratur panjang janji ada yang sudi membayar saya untuk melakukan tugas itu”, Lelaki Raih Lebih RM900 Sehari Dengan Menjalankan Pekerjaan Sebagai Tukang Beratur Pelanggan

Avatar of kidin

Published

on

sgeg

“Saya sanggup beratur panjang janji ada yang sudi membayar saya untuk melakukan tugas itu”, Lelaki Raih Lebih RM900 Sehari Dengan Menjalankan Pekerjaan Sebagai Tukang Beratur Pelanggan

Pada zaman sekarang, banyak jenis pekerjaan yang kita boleh lakukan demi mencari sumber pendapatan. Kadangkala, kerja yang ramai orang tidak pernah terfikir juga boleh menjadi sumber pendapatan, seperti kerja yang dilakukan oleh Freddie Beckitt ini.

Screenshot 2022 01 28 at 12.37.40 PM

Lelaki berusia 31 tahun yang dikenali sebagai Freddie Beckitt ini meraih pendapatan sambilan sekitar 160 pound (RM903) sehari dengan menjalankan pekerjaan sebagai tukang beratur. Apa yang dilakukannya adalah beratur untuk pelanggannya yang majoriti terdiri daripada golongan kaya atau berduit dan yang malas menunggu ketika shopping dan sebagainya.

Menurut Freddie yang merupakan penulis fiksyen dari Fulham, dia mampu mampu meraih 20 pound (RM112) sejam dan dia sanggup beratur untuk jangka masa lebih lama agar boleh mendapat lebih banyak upah atau wang.

“Saya sanggup beratur panjang janji ada yang sudi membayar saya untuk melakukan tugas itu. Saya mengiklankan perkhidmatan saya dalam (aplikasi) Taskrabbit yang menawarkan pelbagai tawaran pekerjaan pelik dan pelanggan tinggal pilih perkhidmatan yang diinginkan”

“Saya pernah beratur sampai lapan jam untuk beli tiket pertunjukan V&A Christian Dior. Masa sebenar hanyalah tiga jam, tapi pelanggan minta saya mengambil tiket dan tunggu mereka tiba di acara itu. Saya tidak kisah, janji dibayar 20 pound sejam.”

Tambah Freddie lagi, kebanyakkan daripada pelanggan yang menggunakan khidmatnya adalah merupakan golongan atasan yang malas atau tiada masa untuk beratur dan tidak sabar menunggu, terutama sekali bagi mendapatkan tiket atau pass masuk untuk sebarang acara popular yang diadakan.a 2

Freddie juga berharap boleh beratur dengan lebih lama agar pekerjaan itu boleh menjadi sumber pendapatannya sepenuh masa.

Kredit: Oddity Central

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU