Connect with us

Kisah

Sarang Semut Berbentuk Lafaz Allah, Bukti Kebesaran Allah SWT

Avatar of kidin

Published

on

Sarang Semut Berbentuk Lafaz Allah, Bukti Kebesaran Allah SWT

Sarang semut merah dalam bentuk lafaz Allah dapat dilihat di salah satu trotoar di depan Mahkamah Daerah Kelas I B (PN) Sumatera Barat (Sumatera Barat). Sejak tiga hari kebelakangan ini, fenomena yang tidak biasa ini telah membuatnya hebo dan menjadi tontonan bagi penduduk Desa Puhun Pintu Kabun, Kabupaten Mandiangin Koto Selayan.

Maklumatnya adalah bahawa sarang semut merah yang terbuat dari butir pasir jalan pertama kali ditemui oleh penduduk pada Selasa lalu. Kemudian, dari mulut ke mulut berita itu tersebar di sekitar perkampungan bandar tempatan.

Sebenarnya, sehingga keesokan harinya, masih banyak penduduk yang datang ke kaki lima. Namun, keesokan harinya, sarang semut hilang.

Sarang Semut Berbentuk Lafaz Allah Sekaali Lagi Bukti Keagungan Allah SWT.

“Tidak ada hujan, sarang semut tiba-tiba hilang. Kami tidak tahu di mana dia berpindah, ”kata Mardianto (45), seorang anggota masyarakat tempatan pada hari Khamis

Sarang itu sendiri kelihatan begitu bersih dan tersusun rapi untuk membentuk seperti tulisan Allah dalam Al-Quran. “Banyak orang datang untuk melihat. Bermula dari kanak-kanak hingga dewasa, penuh sesak untuk melihat sarang semut merah, “kata Anto.

Seorang lagi penduduk Anggia (34), fenomena sarang semut yang bertuliskan kalimah Allah, menyebabkan kesesakan jalan raya melebihi 50 meter. “Semoga fenomena ini menjadi tanda keberkatan bagi kita, masyarakat setempat. Yang jelas, ini adalah tanda-tanda kebesaran Allah, “katanya.

sumber: Merdeka.com / apacerita.press

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU