Connect with us

INFO

Pendakwah Terkenal lni Sarankan lsteri Yang DipvkuI Suami Supaya Tidak Drhak4 Menceritakan Apa Yang Telah Berlaku Kerana Perkara Tersebut Akan Memburuk-burukkan Pasangan Sendiri

Avatar of kidin

Published

on

IUH8VY

Pendakwah Terkenal lni Sarankan lsteri Yang DipvkuI Suami Supaya Tidak Drhak4 Menceritakan Apa Yang Telah Berlaku Kerana Perkara Tersebut Akan Memburuk-burukkan Pasangan Sendiri

Berikutan kenyataan yang dikeluarkan oleh pendakwah terkenal mengenai Perkongsian Video di laman TikToknya, telah mengundang kecaman wargamaya kerana ia tidak boleh diterima oleh kebanyakan pengikutnya.

qq9

Rakaman Video ada di Bawah Sekali Suruh Isteri Diamkan Diri Walaupun Dipu’kul Suami “Si ibu tanya kepada si anak kenapa dengan kamu? Kenapa kamu Nangis mata sampai sembab begitu kenapa? Si anak menjelaskan ibu ayah Ya Allah saya tadi berdoa kepada Allah. Saya rindu kepada ibu ayah dan sudah lama tidak berjumpa. Saya menangis kerana rindu kepada ibu ayah.

qq10

Lalu Allah makbulkan doa saya dan terharu lalu menangis.” Si suami dari jauh ketika itu ‘terkejut’ dengan respon yang diberikan oleh isterinya. Manakala wanita berkenaan boleh mengadu kepada kedua ibu bapanya tentang apa yang berlaku namun mengambil keputusan sebaliknya.

qq11

qq12 1

qq13

Di akhir video tersebut, Ustazah Oki Setiana Dewi memberikan pesanan supaya tidak menceritakan apa yang telah berlaku Dan perkara tersebut secara tidak langsung akan memburuk-burukkan pasangan sendiri.

qq14

“Menyimpan aib sendiri ya Allah luar biasa makin sayang dan cintalah suami tersebut. Jadi tak perlu cerita-cerita, sekiranya kita memburuk-burukkan pasangan kita sendiri.

”Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen dikatakan kurang bersetuju dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Ustazah Oki Setiana Dewi dan menjelaskan kesan yang berlaku perlu diberitahu kepada pihak berkuasa.

qq15

qq16

Mereka turut akui ‘terkejut’ dengan kenyataan tersebut dan mempersoalkan kredibiliti Oki selaku pendakwah yang disegani ramai.

Sumber: Oki Setiana Dewi via belumbalik

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU