Connect with us

INFO

Shaykh Dr. Ali Gomaa Bekas Mufti Mesir Menyatakan Bahawa Tiga Tanda Ki4mat Kubra Sudah Kelihatan Dan Berlaku

Avatar of kidin

Published

on

Shaykh Dr. Ali Gomaa Bekas Mufti Mesir Menyatakan Bahawa Tiga Tanda Ki4mat Kubra Sudah Kelihatan Dan Berlaku

Ki4mat kubra sudah dekat, Demikian kesimpulan bekas Mufti Mesir Shaykh Dr. Ali Gomaa menyatakan bahawa tiga tanda permulaan ki4mat kubra sudah kelihatan dan berlaku, dalam satu rancangan televisyen.

Tanda pertama yang dipanggil Ali Gomaa seperti yang dipetik oleh media arab Albadee.net adalah kemarau yang melanda kawasan Nakhl Baisan di Sham yang kini diduduki oleh Zionis Isr4el.

Tanda kedua menurut Ali Gomaa adalah surut Tasik Tiberias. Tasik, yang merupakan sumber utama air bersih untuk Isr4el, mula kering pada tahun 2012. Kerajaan Israel telah panik kerana tasik Tiberias dijangka bertahan hanya sepuluh tahun. Pada tahun 2022, tasik itu diramalkan benar-benar kering dan tidak boleh diambil air. Israel kini mencari sumber air di wilayah Lubnan.

Tanda ketiga menurut Ali Gomaa ialah surut mata air zaghar. Musim bunga Zaghar terletak di sebuah kampung berhampiran Laut M4ti di Jordan. Seperti danau Tiberias, mata air Zaghar juga mulai surut. Walaupun ia dipanggil semakin dekat, tiada seorang pun ulama yang berani mengesahkan bila ki4mat kubra akan datang. Termasuk Ali Gomaa sendiri.

Malah, Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam tidak dapat memastikan sama ada berlakunya ki4mat kubra. Apabila malaikat Jibril datang untuk bertanya kepadanya, Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam menjawab “yang diminta tidak lebih tahu daripada siapa yang bertanya.”

Sumber: myinfomaya

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU