Connect with us

Kisah

Seorang Pemuda Korea Mengembara Ke Pedalaman Mesir, Gembira Bergaul Dengan Warga Emas

Avatar of majalahilmu

Published

on

Seorang Pemuda Korea Mengembara Ke Pedalaman Mesir Gembira Bergaul Dengan Warga Emas

Seorang Pemuda Korea Mengembara Ke Pedalaman Mesir, Gembira Bergaul Dengan Warga Emas

Mengembara dapat meluaskan lagi pengetahuan kita kerana dapat melihat bagaimana dunia luar. Hobi mengembara adalah merupakan salah satu hobi yang paling bermanfaat sebabnya boleh mengetahui tentang perkara baru di kawasan yang kita kunjungi.

Tetapi, kondisi dunia sekarang yang sedang berjuang dan berperang dengan pandemik dilihat menjadi salah satu dugaan besar buat semua orang yang sukakan pengembaraan.

Pergi mengembara di keliling Mesir

Bagaimana sekalipun, ia langsung tidak menghalang YouTuber dari Korea Selatan untuk menuju ke kawasan Mesir yang agak terpencil dan menikmati kehidupan bersama-sama etnik disana.

Melihat perkongsian di saluran YouTubenya, I’M CHOMAD, dapat ditengok dia sudah berada di sana sejak tahun lalu dan mengembara dari suatu tempat ke suatu tempat yang lain serta menikmati budaya masyarakat yang ada disana.

Tidak kekok apabila bergaul bersama orang tua

Sangat mencuri tumpuan sudah tentu keramahannya berinteraksi dengan masyarakat Arab yang sudah berusia apabila menyantuni dan sertai mereka didalam aktiviti kesenian dan makan bersama-sama disana.

Sampai waktu balik untuk ke Korea semula

Pengembaraannya yang dikongsi di laman YouTube I’M CHOMAD dengan menyiarkan situasi bahagian atas negara Mesir yang jarang diperlihatkan umum.

Walaupun begitu, selepas beberapa bulan berada di Tanah Arab, Chomad akhirnya mengucapkan selamat tinggal kepada Mesir apabila balik ke negara asal pada tarikh 4 Mac 2021.

Screenshot 2021 03 04 at 5.49.09 PM

Majalah ilmu: Suatu pengembaraan itu dapat membuka minda kita tentang sesuatu perkara. Dengan pengembaraan ini juga kita dapat melihat sesuatu perkara dan mendapat suatu inspirasi yang kita tidak pernah lihat sebelumnya. Pengembaraan ini juga dapat memberi ilmu yang banyak buat kita selain dari keseronokan alam. Semoga suatu hari nanti kita juga dapat mengembara di tempat yang kita inginkan.

Sumber: kcw.96 / Ohmymedia

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Majalah Ilmu

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU