Connect with us

Kisah

Pasangan Pengantin Sanggup BataIkan Majlis Perkahwinan Dan Pilih Untuk Membantu Mngsa Banjir Dengan Menyumbangkan Makanan Yang Telah Ditempah Kepada Mangsa-mangsa Banjir Di Pusat Pemindahan Sementara

Avatar of kidin

Published

on

rtyui

Pasangan Pengantin Sanggup BataIkan Majlis Perkahwinan Dan Pilih Untuk Membantu Mngsa Banjir Dengan Menyumbangkan Makanan Yang Telah Ditempah Kepada Mangsa-mangsa Banjir Di Pusat Pemindahan Sementara

Banjir yang melanda di beberapa kawasan sememangnya telah membuatkan banyak aktiviti tergendala. Antara yang paling terkesan sudah tentu majlis perkahwinan yang sudah lama dirancang namun terpaksa dibatalkan kerana masalah banjir yang berlaku.

Majlis perkahwinan batal

225129

Disebabkan itu, majlis perkahwinan yang sepatutnya berlangsung di GERBANG Hall Meru tidak dapat dilakukan dan pihak pengantin mengambil inisiatif dengan menyumbangkan makanan yang telah ditempah kepada mangsa-mangsa banjir di pusat pemindahan sementara SMK Meru.

Perkara tersebut dikongsikan laman Facebook milik Ahmad Firdaus Misnan dengan memuat naik sekali gambar orang ramai sedang beratur mengambil juadah yang disumbangkan.

Tak hanya itu, satu akaun TikTok dikenali sebagai @erinerene turut memuat naik video gambar pengantin yang sama-sama menolong mengagihkan makanan kepada mangsa-mangsa banjir setelah majlis perkahwinan mereka terpaksa dibatalkan disebabkan bah yang melanda.

Mulakan perkahwinan dengan keberkatan

Susulan daripada itu, tindakan murni yang dilakukan telah mendapat pujian ramai dan rata-rata turut mendoakan kebahagian pasangan pengantin tersebut kerana memulakan sebuah perkahwinan dengan melakukan perkara baik.

Mereka juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak katering yang sama-sama membantu dalam memberikan bantuan kepada mangsa yang terjejas akibat bencana alam ini.

IMG 49812

Untung katering & pengantin dapat doa orang ramai

IMG 49821

Allah pilih untuk beramal ketika ramai yang memerlukan

IMG 49833

Semoga rumah tangga yang dibina terus bahagia

IMG 49845

Sumber/Kredit : Faceb00k Ahmad Firdaus Misnan, TikTok erinerene via ohmymedia.cc

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU