Connect with us

Jawatan Kosong

Pakar kardiologi berumur 109 tahun berkongsi rahsia umur yang panjang dan sihat walafiat

Avatar of kidin

Published

on

bjj

Pakar kardiologi berumur 109 tahun berkongsi rahsia umur yang panjang dan sihat walafiat

Pakar kardiologi Malaysia Mohd Ali, bersara pada umur 70 tahun, Beliau telah bersara selama 39 tahun, ahli akademik ini berumur 109 tahun, tetapi beliau rasakan seperti 60 tahun.

Encik Ali mengatakan rahsia umur yang panjang bergantung kepada saluran darah . Jika ianya bersih dan sihat, anda boleh hidup sehingga 120 tahun dan mungkin lebih lagi, dan rasakan sungguh sihat. Pakar kardiologi benar-benar mengesahkan pernyataan ini.

Pemberita kami berpeluang menemu bual. Encik Ali, yang menerangkan kaedah pemanjangan hidupnya dengan membersihkan saluran darah.

image2

Pada umur 109 tahun, Encik Ali telah mendapat penghargaan daripada presiden. Foto dari tempat kerja Encik Ali.

Encik Ali, anda selalu menekankan bahawa kebersihan saluran darah adalah asas kepada kesihatan. Mengapa?

– Ianya mudah. Fungsi organ dan sistem di dalam badan bergantung kepada kualiti peredaran darah. Peredaran darah bermaksud menghantar oksigen dan nutrien kepada organ dalaman, dan juga mengumpul karbon dioksida dan produk metabolisme. di zaman kanak-kanak, remaja, muda-mudi, kita lebih banyak bergerak, saluran darah masih baru, elastik, bersih – nutrien organ di tahap maksimum. Meningkat tua, kita kurang bergerak, dan saluran kita mula menjadi kotor. Ini disebabkan oleh banyak faktor, tidak semuanya menjejaskan (contohnya merokok, pemakanan tidak sihat, persekitaran yang kotor, gaya hidup sedentari, tetapi juga semula jadi (pemendapan lipid, merupakan proses yang berlaku kepada semua organisma).

Apakah maksud saluran darah ‘kotor’? Bayangkan paip yang penuh dengan karat. Apa yang terjadi? Tekanan air meningkat dan air terasa tidak sedap. Perkara yang sama terjadi dengan saluran darah. Apabila kolesterol atau bahan-bahan yang lain termendap di atasnya, tekanan meningkat ( saluran darah yang kotor adalah penyebab utama hipertensi! ), darah mengandungi kekotoran, peredaran darah tidak teratur. Hasilnya, perubahan berlaku pada semua organ dan sistem di dalam badan. Kulit juga adalah sistem.

Badan manusia menjadi semakin tua. Jika anda cermat dan membersihkan saluran darah anda, anda berpeluang hidup sekurang-kurangnya 20 tahun tanpa kesakitan organ atau sakit sendi, dan badan akan bekerja dengan cemerlang. Dengan kata lain, membersihkan saluran darah boleh memanjangkan nyawa dan kesihatan anda. Dan ia bukan sekadar teori. Saya mengesyorkan kaedah ini kepada pesakit saya dan mengamalkannya sendiri. Semua yang mendengar nasihat saya telah menjangkaui mereka yang sama umurnya.

image1

Ini adalah bagaimana kekotoran saluran darah berlaku. Jika anda tidak pernah membersihkan saluran darah anda dan anda berumur lebih 40 tahun, ia mengandungi pelbagai kekotoran. Ini boleh memberi kesan kepada kesihatan anda, atau mungkin proses ini sudah bermula.

– Apakah patologi yang boleh disebabkan oleh saluran darah yang ‘kotor’?

– Seperti yang telah saya sebutkan, keseluruhan badan akan menderita. Tetapi pertama sekali, organ dan sistem yang berhubung secara terus dengan peredaran darah akan terjejas – sistem kardiovaskular.

Kekotoran daripada saluran darah akan menyebabkan kemunculan penyakit yang berikut:

Aterosklerosis. Saluran darah berhenti berfungsi dengan baik: saluran darah yang kecil tersumbat sepenuhnya, dan saluran darah yang utama mengandungi mendapan kolesterol yang tinggi.

Penyakit jantung iskemia. Ia disebabkan kekurangan aliran darah ke saluran koronari, yang, seterusnya, terjadi disebabkan kekotoran daripada saluran darah.

Strok. Gangguan bekalan darah ke tisu serebrum menyebabkan kematian saraf penghujung, yang membawa kepada kehilangan sesetengah fungsi.

Hipertensi. Kekotoran daripada saluran darah menyebabkan penyempitan lumen dan menaikkan tekanan darah.

Vena varikos. Ia terhasil daripada bahagian dalam badan, bukan hanya di kaki (yang mencemaskan para wanita). Buasir ialah akibat daripada pendilatan vena.

Trombosis vena dan arteri. Mendapan kekotoran daripada saluran darah membentuk trombi dan menyebabkan kematian saluran darah, yang boleh membawa kepada kematian sekumpulan sel daripada satu organisma. Jika trombus terlerai dan memasuki aliran darah, sekatan saluran darah di jantung mungkin berlaku, jantung terhenti, dimana 70% daripada kes diikuti dengan kematian pesakit.

Gambar-gambar ini menunjukkan mendapan daripada sel darah membahayakan kesihatan, dan bagaimana ia memendekkan nyawa anda.

image4

Jantung seorang wanita, meninggal dunia disebabkan jantung terhenti.

image3

Lelaki berumur 53 tahun mengalami strok. Strok menyebabkan kecacatan DALAM SEMUA KES, pesakit ini memerlukan penjagaan istimewa. Penyebabnya adalah sekatan di saluran darah.

image6

Vena varikos yang dihidapi oleh ramai wanita juga ialah akibat daripada mendapan di dalam saluran darah.

Keadaan ini semakin berleluasa. Penyakit kardiovaskular bertanggungjawab 4 kali lebih kematian berbanding sebab-sebab yang lain. Para doktor menyedarinya, mereka tahu pembersihan saluran darah diperlukan, tetapi atas sebab tertentu, perubatan British mengabaikan aspek ini. Kebanyakkan doktor memberi preskripsi ubat untuk merendahkan tekanan darah dalam kes hipertensi. Namun begitu, ia bukan untuk menyembuhkan, tetapi ia mempunyai kesan sementara. Ianya perlu untuk membersihkan saluran darah. Tambahan pula, kaedah ini telah diamalkan di US dan Eropah oleh semua orang yang berumur lebih 35-40 tahun untuk lebih dari setengah abad. Semua pesakit di sana tahu mengenai keperluan membersihkan saluran darah. Saya selalu tertanya-tanya kepada diri saya setiap masa mengapa ia juga tidak berlaku di negara kita.

– Adakah sebarang gejala yang boleh menyedarkan kami tentang kewujudan mendapan di dalam saluran darah?

– Sudah tentu ada. Gejala utama adalah:

Migrain
Kecelaruan ingatan
Keletihan kronik
Insomnia
Masalah peribadi
Gangguan penglihatan dan pendengaran
Tekanan darah tinggi
Gangguan pernafasan dan angina pektoris
Kulit kaki menjadi pucat
Sakit otot dan sendi
Jika anda mengalami salah satu gejala-gejala ini ataupun tidak, selepas berumur 30 tahun, ia adalah keperluan untuk membersihkan saluran darah sekurang-kurangnya sekali dalam 5 tahun. Dengan cara ini, anda akan mempunyai kesihatan yang kuat.

Saluran darah mempunyai keupayaan untuk mengumpul kekotoran, terutamanya pada golongan tua. Untuk ini berlaku, ianya tidak bermaksud dengan memakan burger atau kentang jejari sepanjang hari. Walaupun selepas memakan sosej atau telur goreng, jumlah kolesterol yang tertentu akan termendap ke dalam sel darah, yang, dengan masa berlalu, akan meningkat.

– Sila beritahu kami tentang rahsia anda membersihkan saluran darah.

Sehingga baru-baru ini, proses membersihkan sel darah mengambil masa beberapa bulan. Saya mengumpul herba ubat, saya mencarinya di pasar atau menempahnya dari internet dan saya menyediakan seduhan daripadanya. Sekarang, saya tidak perlu melakukannya lagi, sejak rakan sekerja saya dari Institut Penyakit Kardiovaskular telah mencipta ubat yang bagus dan murah untuk pembersihan saluran darah – kapsul Cardioton. Lagipun, produk ini mengawal tekanan darah dan merawat hipertensi, hasil dari menyucikan saluran darah. Oleh itu, ia terbaik untuk kegunaan kita.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU