Connect with us

Kisah

Mengehmbuskan nafas ter4khir pada malam Jumaat di atas riba suaminya ketika membaca al-Quran, arw4h sangat suka bersedekah dan mementingkan hubvngan sil4turrahim semasa hayatnya

Avatar of kidin

Published

on

yuvtcv

Mengehmbuskan nafas ter4khir pada malam Jumaat di atas riba suaminya ketika membaca al-Quran, arw4h sangat suka bersedekah dan mementingkan hubvngan sil4turrahim semasa hayatnya

Kisah kem4tian seorang wanita yang dicembvrui sehingga tular di laman sosial. Nurul Fahima Binti Abdul Rahim, 31, yang kini menetap di Syria mengehmbuskan n4fas ter4khir pada malam Jumaat di atas riba suaminya ketika membaca al-Quran.

“Nurul Fahima Abdul Rahim, meningg4l duniia di bumii yang penuh bar0kah, bumii Syria.

“Kem4tian beliau di t4nah Syam. Ada 25 ribu ja$ad sahabat dikebvmikan di Syam termasuk isteri-isteri nabi.

“Waktu sepertiga malam Jumaat sedang khatam al-Quran atas rib4an suami,” ujar pengendali Faceb00k tersebut.

jjjk1
Menurut suaminya, arw4h sangat suka bersedek4h semasa h4yatnya dan sudah menjadi am4lan hariannya untuk menyimpan sebanyak 50 sen sehari untuk tujuan itu.

“Bila dah penuh tabung, wang itu akan diedark4n kepada anak-anak y4tim atau orang awam. Jika dia tidak slhat, dia minta saya edark4n.

“Bukan sdekah berbentuk duit sahaja, arw4h juga selalu sedek4h makanan kepada rakan-rakannya walaupun sedikit,” ujar suaminya.

Arw4h Nurul Fahima juga sangat mementingkan hubvngan sil4turrahim sesama keluarga dan saudara-mara walaupun beliau berada jauh di per4ntauan.

“Bagi arw4h, j4rak tidak menjadi mas4lah untuk dia berhvbung walaupun j4sad tidak bertemu.

“Disebabkan sik4pnya suka menjaga silatrurr4him ramai kenalan yang mengenalinya dan yang tak mengenalinya ter4sa akan pem3rgian dia hatta kenalan lama turut menyapa saya asbab pem3rgiannya,” ujar adik arw4h, Rabiatul Adawiyah.

Arw4h meningg4l duniia aklbat k0mplikasi j4ntung yang seriius. Sem0ga r0h arw4h dicucuri rahmat dan ditemp4tkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU