Connect with us

SEMASA

Lelaki m4ut selepas kereta dipandu terb4kar selepas kemaI4ngan dikatakan sempat meminta tolong sebelum terbak4r

Avatar of kidin

Published

on

aoiewdjvn

Lelaki m4ut selepas kereta dipandu terb4kar selepas kemaI4ngan dikatakan sempat meminta tolong sebelum terbak4r

Seorang elaki m4ut selepas Proton Persona yang dipandu terb4kar selepas kemaI4ngan di kawasan Hosba di sini, malam tadi. M4ngsa tidak dapat diselamatkan kerana ters3pit di dalam kereta Persona ditemui ren.tung 90 peratus.

Mangsa dikenal pasti Muhd Akhim berasal dari Jitra Kedah, dikatakan sempat meminta tolong. Bagaimanapun, orang ramai yang berada di situ tidak dapat berbuat apa-apa berikutan 4pi m4rak dengan cepat.

Screenshot 20220506 201012 Facebook 300x197 1

Video mengenai keja.dian itu turut tuIar di media sosial yang memperlihatkan kereta ma.ngsa mar.ak terba.kar.

Ketua PoIis Daerah Kubang Pasu berkata pihaknya menerima panggilan daripada orang awam memaklumkan kemaIa.ngan membabitkan dua kenderaan iaitu kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Vellfire dan Proton Persona di simpang Kampung Nongka, Napoh, di sini, pada jam 11.50 malam.

Screenshot 20220506 201039 Facebook 300x213 1

“Hasil sias.atan awal di tempat keja.dian dipercayai kemaIa.ngan berlaku apabila pemandu Toyota Vellfire berusia 22 tahun berasal dari Telok Panglima Garang, Banting, Selangor membawa keluarganya dari Kaki Bukit, Perlis pulang ke Selangor dengan melalui jalan Kampung Napoh.

“Sebaik tiba di Kilometer 19.4 Lebuhraya Utara Selatan, pemandu Vellfire membeIok ke kanan untuk menghala ke Alor Setar (arah selatan) sebelum dire.mpuh pada sebelah kiri oleh Proton Persona yang dipercayai dari Changlun,” katanya.

Screenshot 20220506 201029 Facebook 300x198 1

Rodzi berkata, aki.bat perIan.ggaran itu, MPV itu terbalik manakala Proton Persona itu terba.bas ke kiri jalan sebelum terba.kar.

Katanya, pemandu kereta Proton Persona itu dipercayai terse.pit dan disahkan menin.ggal dunia (ren.tung) di tempat keja.dian manakala pemandu dan enam penumpang Toyota Vellfire itu mengalami kecede.raan dihantar ke H0spital Jitra untuk mendapatkan raw.atan.

Katanya, ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

FB IMG 1651839366918 300x300 1

Al-Fatihah

بِسْم ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞ صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞ امين

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU