Connect with us

SEMASA

Jannah Nick Kecewa Niat Untuk Membina Pusat Tahfiz Dipertik4ikan Segelintir Netizen, Hasil Titik Peluhnya Sebagai Anak Seni Untuk Membina Tahfiz

Avatar of kidin

Published

on

uednv

Jannah Nick Kecewa Niat Untuk Membina Pusat Tahfiz Dipertik4ikan Segelintir Netizen, Hasil Titik Peluhnya Sebagai Anak Seni Untuk Membina Tahfiz

Janna Nick, pelakon dan penyanyi, rancang untuk membina sebuah pusat tahfiz, Kompleks Tahfiz & Anak Yatim Nurul Jannah di Kampung Bukit Kechil, Simpor, Kedah.

Berikutan daripada perancangan tersebut, ada segelintir netizen mempertikaikan hasil titik peluhnya sebagai anak seni untuk membina tahfiz.

jannah 678x381 1

Duit haram?

Tolong jawab kan jap. Tak tahu macam mana nak jawab soalan wartawan ni. Dugaan besar nak siapkan. Selama ni hasil kerja saya dari duit yang haram ke? Kalau ada duit yang halal boleh sumbang.

Di Instagram, Janna bertanya pendapat orang ramai adakah duit hasil kerjanya selama ini adalah satu sumber yang haram.

Sebagai seorang anak seni, Janna dipercayai kecewa dengan sikap segelintir individu kerana mereka menilai orang lain tanpa kenal lebih mendalam keperibadian individu tersebut.

Tambah Janna, persoalan yang dibangkitkan ini merupakan salah satu dugaan besar buat dirinya untuk menyiapkan pusat tahfiz yang diimpikannya.

klik untuk info di instagram

Artis tak boleh menderma?

Menerusi perkongsian Janna di Instagram, segelintir rakan artis turut ‘terasa’ dan meluahkan rasa kecewa apabila niat baik mereka untuk melakukan kebaikan dihentam oleh netizen.

Roy Azman berharap Janna Nick tidak berputus asa dalam melakukan perkara yang baik. Pelakon veteran, Fauziah Nawi, mereka yang mempunyai pendapatan yang halal boleh memberi menyumbang derma kepada masjid dan pusat tahfiz yang memerlukan.

Screenshot 2022 05 09 at 1

Screenshot 2022 05 09 at 2 1

Screenshot 2022 05 09 at 2

Sumber: Janna Nick

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU