Connect with us

Kisah

kereta Perodua Myvi‘hancur berkeecai’. selepas kemaa’langaan, namun pemandu wanita hanya ce’dera ringan dan tidak menyangka dirinya masih terselamat

Avatar of kidin

Published

on

kereta Perodua Myvi‘hancur berkeecai’. selepas kemaa’langaan, namun pemandu wanita hanya ce’dera ringan dan tidak menyangka dirinya masih terselamat

Sebuah kereta Perodua Myvi remuk selepas terbabit dalam kemaalangaan membabitkan tujuh kenderaan sebelum susur keluar ke Plaza Tol Rawang.

Melihat keadaan ‘ngeeri’ kereta tersebut, rata-rata warganet mengagumi kebesaran Allah SWT setelah mengetahui bahawa maangsa yang juga pemandu wanita terselamat daripada insideen berkenaan.

Screenshot 7 3

Screenshot 8 5

Screenshot 9 2

Menerusi ruangan komen, terdapat segelintir netizen tertanya-tanya apakah amalan dilakukan maangsa yang masih dilindungi Allah SWT walaupun kereta miliknya ‘hancur berkeecai’.

Kereta ‘total lost’, apa amalan dia?

Screenshot 10 3

Tengok keadaan kereta, nampak takde harapan

Screenshot 11 4

Kereta remuk teruk, tapi Allah lindungi dia…

Screenshot 12 4

Tapi alhamdulillah, maangsa hanya cedera ringan…

Screenshot 13 3

Sebenarnya, wanita tersebut Nabila Mohamed juga tidak menyangka bahawa dirinya masih diberikan ‘peluang kedua’ apabila terselamat daripada nahaas terbabit.

Kenyataan tersebut ditulis ketika membalas ucapan selamat daripada seorang kenalan yang mendoakan agar wanita berusia 31 tahun kembali pulih seperti biasa.

Cepat sembuh Bella!

Screenshot 14 4

“Terima kasih. Saya macam tak percaya saya boleh selamat tengok pada kereta (remuk). Tuhan lindungi. Alhamdulillah syukur,” tulis Nabila.

Terdahulu, kemaalangan dipercayai berpunca daripada sebuah treler yang hilang kawalan sebelum terbaabas dan melanggar beberapa kenderaan. Namun, pemandu dan penumpang semua kenderaan dilaporkan terselamat.

Sumber: Facebook , Twitter

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU