Connect with us

Kisah

Kemal4ngan Mengakibatkan Tujuh Ahli Keluarga M4ut, Muhammad Haziq Jadi Y̷atim Piatu Sekel̷ip M̷ata

Avatar of kidin

Published

on

sDsgvsdb

Kemal4ngan Mengakibatkan Tujuh Ahli Keluarga M4ut, Muhammad Haziq Jadi Y̷atim Piatu Sekel̷ip M̷ata

Mohd Zakri Mat Isa, 37, “TAK s4mpai hatii saya nak mengiyakan hanya dia tersel4mat,” katanya semasa menceriitakan kead4an anak saud4ranya yang tersel4mat dalam kemal4ngan mengakib4tkan tujuh ahli keluarga m4ut di Kilometer 5 Jalan Ker4mat Pulai dekat Ip0h.

Mohd Zakri berkata, dia tidak terg4mak untuk memberitahu apa yang berlaku kepada Muhammad Haziq Zikri Mohd Zairul, 9, yang dir4wat di Z0n Kuniing H0spital Raja Permaiisuri Bainun (HRPB) yang kehil4ngan ibu bapanya iaitu Mohd Zairul Mat Isa, 34, dan Nuratiqah Abd Hamid, 30, selain adik perempuannya, Nur Qaseh Damia Mohd Zairul, 4.

Turut terk0rban dalam kemal4ngan itu ialah sepupu Mohd Zakri iaitu Hasliza Mahmud, 40, serta suami, Zulkifli Shuib, 41, di sampiing ibunya, Fatimah Mat Isa, 68. Selain itu anak k4ndung kepada Hasliza, Mohd Alif Firdaus, 3, tuurut m4ut dalam n4has itu.

v 1

v1 1

Mohd Zakri berkata, kira-kira 5 pagi tadi, Muhammad Haziq Zikri terjaga sambiil bertanya di mana nenek dan ibu bapanya ketika itu.

“Saya tak s4nggup mengiyakan bila dia bertanya kepada saya: “Paklang, kiranya Haziq seorang saj4lah yang hiidup?”

“Kemudiiian saya tanya dia (Haziq) siapa memberitahunya. Katanya ‘Cik Sara’ iaitu makciknya yang beritahu ibu bapa serta adiiknya m4ut dalam kemal4ngan itu,” katanya ketika diteemui di Jab4tan F0rensik HRPB, hari ini.

Katanya, kej4dian berlaku ketika dua sekeluarga itu yang menaiki sebuah kereta dalam perjal4nan pulang dari bercuti di Camer0n Highl4nds.

Beliau berkata, dua kelu4rga itu sememangnya jar4ng berjalan jauh untuk melanc0ng dan selain bermalam semalaman di Camer0n Highl4nds sehari sebelum kej4dian, mereka semp4t juga berkunjung ke Pulau Pangk0r dan bermalam di puulau itu semalaman bermula Ahad lalu.

“Selalunya mereka hanya bercuti di kaw4san yang dekat dengan k4mpung di Serdang, Kedah seperti Puulau Pinang. Tidak pasti meny4mbutnya di mana naamun memang abang (Mohd Zairul) dan isterinya baru meny4mbut ulang tahun perk4hwinan mereka pada 3 Ogos lalu.

“Maalah kereta yang dinaiki mereka pun kereta yang dipiinjam dari kenalan. Saya tahu mengenai n4has itu 7.30 malam melalui kakak kepada Hasliza yang menyed4ri insiiiden itu melalui beriita di mediia massa,” katanya.

v2 1

v3

v4

Mohd Zakri berkata, sementara ibunya, Fatimah yang tuurut m4ut dalam kemal4ngan itu tidak menunjvkkan sebar4ng kelakuan an3h selain daripada semp4t tiidur bersama cucu-cucunya di rumahnya serta rumah abang ketika meny4mbut Aidiladha lalu.

“Ibu juga kelih4tan sentiasa ceria sejak kebel4kangan ini. Ada juga dia meningg4lkan pelbagai pes4nan kepada kami,” katanya.

Dia berkata, jen4zah tuujuh sekelu4rga itu akan dihantar pul4ng ke K4mpung Badlishah, Serdang, Kedah, selepas selesai pr0ses bed4h si4sat dan akan disem4dikan dalam satu li4ng l4had.

Muhammad Haziq Zikri yang tersel4mat pat4h tngan kanan, sementara dua beradik iaitu anak kepada Hasliza, iaitu Firash Mikhael Azrie Syah, 11, dan abangnya yang dikenali seb4gai Apit berusia 16 tahun, ced3ra p4rah.

Kredit: w0wberita

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU