Connect with us

Kisah

Ibu Bapa Beragama Budha Ini Merestui Anak Mereka Yang But4 Masuk Islam Dan Menghafal Kitab Suci Al-Quran

Avatar of kidin

Published

on

sdfgsrtfj

Ibu Bapa Beragama Budha Ini Merestui Anak Mereka Yang But4 Masuk Islam Dan Menghafal Kitab Suci Al-Quran

Satu kisah yang dimuat naik oleh seorang netizen

Langsung tak perasan.. Barulah kak idah perasan kak Idah tersnap gambar ni siang tadi.. korang nampak tak sorang wanita yg free hair dgn pakaian skirt bersama suaminya disebelah turut serta mendaftar anak mereka di Program Diploma Tahfiz Al-Quran & Al-Qiraat di Darul Quran siang tadi.

Bunyi macam P3LIK je kan? Ibu bapanya masih beragama Budha tetapi anaknya sudah melafazkan SYAHADAH! Lebih pelik lagi anaknya cac@t penglihatan dan dihantarnya anak itu belajar di Darul Quran, Jakim, Kuala Kubu Baru, Selangor. Semoga ibu bapanya akan turut bersyahadah suatu hari nanti, aamiiin…

Beliau dan suaminya sebenarnya seorang wanita berbangsa cina dan beragama Budha. Inilah yang disentuh oleh tuan pengarah DQ semasa ucapan di majlis perasmian tàdi yang sungguh menyentuh hati semua ibu bapa sehingga ramai yg menangis terharu bukan sahaja kerana anak mereka beragama Islam tetapi seorang yang tak boleh melihat.

Ibu bapa ini merestui anak mereka yg but4 ini masuk islam dan menghafal kitab Al-Quran. Pelajar ni telah menghafal 10 juzuk Al-quran dari program pensijilan Al-Quran dan Al-Qiraaat disini tahun lepas. Difahamkan tiap2 hari ibunya datang memimpin tangan anaknya datang belajar. Sekarang beliau meneruskan pengajian di peringkat Diploma pula.

Ya Allah sungguh tidak mustahil bila Allah nak memberi hidayah kpd seseorang itu..sungguh beruntung beliau insan yang terpilih. Kak Idah sungguh terharu dan turut sama menitiskan air mata mendengar cerita tuan pengarah tadi. Tak sangka malam ni terlihat gambar ni..

5 1 1

5a

Marilah kita sama2 mendoakan semoga ibu dan ayahnya turut diberi hidayah sama2 memeluk agama islam suatu hari nanti.. insyaAllah..aamiin

Sumber: Hamidah Uda Ahmad via sinar viral

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU