Connect with us

Kisah

Gadis SPM berusia 17 Tahun Beli Honda Civic Cash Selepas Sebulan Berniaga Menerusi Platform Beli-belah Dan Media Sosial (video)

Avatar of kidin

Published

on

uvgu

Gadis SPM berusia 17 Tahun Beli Honda Civic Cash Selepas Sebulan Berniaga Menerusi Platform Beli-belah Dan Media Sosial (video)

Kemajuan dunia digital telah membuka nafas baru kepada rakyat untuk menjana pendapatan. Mereka kini boleh membuat website bagi tujuan perniagaan, pendidikan dan sebagainya.

Website merupakan sebuah alternatif yang baik buat para peniaga untuk menjual produk mahupun menyediakan perkhidmatan kepada orang awam.

Boleh dikatakan kini ada pelbagai cara untuk menjana pendapatan lebih-lebih lagi boleh berniaga menerusi platform beli-belah dan media sosial.

Apa yang penting, seseorang itu perlu rajin berusaha untuk berjaya dan kekayaan itu boleh diraih tidak mengira usia.

Baru-baru ini, tvlar video di aplikasi TikTok, seorang gadis berusia 17 tahun bernama Nur Haniy berjaya membuktikan bahawa dia juga boleh berjaya meskipun dia hanya ‘budak SPM’.

@shzkyle11

alhamdulillah umur 17 tahun dah dapat beli kereta honda civic cash . hasil sebulan berniaga . nak tak i share how dpt beli kereta @ayunieso24 #fyp

♬ bunyi asal – nrhaniy_ – nrhaniy_

Siapa sangka, hasil sebulan berniaga Haniy berjaya membeli sebuah kereta Honda Civic secara tunai.

Perkongsian Haniy itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang mengagumi usahanya yang bekerja keras untuk mencapai impian.

@shzkyle11

♬ original sound – DJvAceOfficial – DJvAceOfficial

Tidak kur4ng juga, ramai yang memuji anak-anak muda sekarang yang sudah fikir jauh kehadapan dan sudah pandai dalam perniagaan.

baru sebulan berniaga gadis 17 tahun ini terus beli honda civic cash 604b53f9c89ec

Dalam pada itu, ramai yang berharap gadis itu akan menyambung pelajaran meskipun sudah berjaya dalam perniagaan kerana ilmu itu sangat penting.

Sumber: media bawang

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU