Connect with us

Keluarga

Gadis Ini Meminta Wang Hantaran Perkahwlnan Sebanyak 500 Juta Rupiah Atau RM141 Ribu, Pandai Masak, Belajar Overseas, Dijemput Sebagai Penceramah, Serba Boleh

Avatar of kidin

Published

on

dvsdbh

Gadis Ini Meminta Wang Hantaran Perkahwlnan Sebanyak 500 Juta Rupiah Atau RM141 Ribu, Pandai Masak, Belajar Overseas, Dijemput Sebagai Penceramah, Serba Boleh

Duit hantaran pkahwlnan adalah perkara yang sering kali menjadi perdebatan buat pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga. Kadang kala terdapat beberapa mekanlsme yang diguna pakai bagi menentukan jumlah hantaran yang perlu dijelaskan oleh pihak pengantin lelaki kepada bakal isterinya. Bagaimanapun, nilai tersebut boleh berubah bergantung kepada budi bicara kedua-dua pihak.

Gadis serba boleh

w 1 32021
Foto: Tangkap layar video

Seperti video yang meraih perhatian ramai dikongsi seorang gadis berasal dari negara jiran iaitu Indonesia, dikenali sebagai Aufa menceritakan harga hantaran yang perlu dijelaskan oleh bakal suaminya. Difahamkan, gadis ini meminta wang hantaran sebanyak 500 juta rupiah (kira-kira RM141 ribu).

Apa yang lebih menarik perhatian, dia turut memberikan sebab-sebab mengapa meminta harga sedemikian rupa. Menerusi video tersebut gadis ini berkongsi antara pencapaian-pencapaian yang berjaya dimenangi olehnya. Lebih membanggakan apabila dia juga telah berjaya menamatkan pelajaran di luar negara kurang daripada tempoh tiga tahun dan berjaya dijemput sebagai penceramah. Tidak berakhir di situ, walaupun sibuk menerima pelbagai undangan untuk memberikan motivasi gadis ini juga aktif melakukan perniagaan makanan yang dihasilkan sendiri olehnya.

Bila menyebut soal hal rumah tangga, gadis ini menjelaskan dia pandai untuk memasak apa sahaja menu baik dari segi makanan tradisional Indonesia mahupun masakan barat yang sering menjadi pilihan. Wah memang berbaloi sungguh!

Sumber : Baukencur123

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU