Connect with us

SEMASA

Dua Beranak Iaitu Seorang Bapa Dan Kanak-kanak Berusia Tiga Tahun Mɑvt SeIepɑs Keretɑ Dinɑiki Terb4kɑr Dalam K̷emɑI4ngɑn

Avatar of kidin

Published

on

isgjer

Dua Beranak Iaitu Seorang Bapa Dan Kanak-kanak Berusia Tiga Tahun Mɑvt SeIepɑs Keretɑ Dinɑiki Terb4kɑr Dalam K̷emɑI4ngɑn

Dua beranak iaitu seorang bapa dan kanak-kanak berusia tiga tahun dikatakan berada di dalam kenderaan m4ut seIepɑs keretɑ dinɑiki terbɑkɑr dalam KkemɑI4ngɑn

Kejadian teIah berIaku di Kilometer 119.9 Lebuhraya Utara-Selatan arah utara, dekat KepaIa Batas.

Sebuah kereta jenis MPV iaitu Toyota Alphard telah terb4kar dalam sebuah kem4Iangan di KepaIa Batas, pada hari ini.

M4yat kedua-dua m4ngsa dihantar ke Jabatan Perubatan F0rensik H0spital KepaIa Batas untuk dibedah siasat. MakIumat lanjut mengenai kejadian ini akan dimaklumkan kemudian,” kata Noorzainy.

Ketua PoIis Daerah Seberang Perai Utara Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, pihaknya menerima makIumat kejadian itu kira-kira jam 10am.

“Difahamkan, kenderaan pelbagai guna (MPV) itu dinaiki tiga beranak sebelum terb4bas dan terb4kar. Dua m4ngsa iaitu seorang lelaki dan anaknya berusia tiga tahun didapati rentvng di daIam kenderaan itu, manakala isteri lelaki terbabit berjaya menyeIamatkan diri.

JPG 1320

“Sepasukan anggota dan jentera dari BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) KepaIa Batas dikejarkan ke Iokasi dan sebaik tiba, sebuah MPV didapati terbakar. Kenderaan mungkin meIanggar penghadang jalan, terb4bas dan terb4kar di situ. Ia terb4kar 100 peratus,” jeIasnya.

Tambahnya lagi, setelah api selesai dipadamkan dan pemeriksaan dibuat, pihak mereka menemui kedua-dua m4ngsa teIah rentvng di daIam kenderaan tersebut. M4yat kemudiannya teIah diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan lanjut.

Pengarah Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang Saadon Moktar berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan kebakaran itu pada 9.58am.

Sumber: padumedia

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU