Connect with us

SEMASA

Sam Ke Ting berjaya memperoleh kebenaran untuk menangguhkan hukuman penjar4 dan dend4 atas pertuduhan menyebabkan lapan remaja berbasikal lajak m4ut

Avatar of kidin

Published

on

eo8hgvaer

Sam Ke Ting berjaya memperoleh kebenaran untuk menangguhkan hukuman penjar4 dan dend4 atas pertuduhan menyebabkan lapan remaja berbasikal lajak m4ut

K3s pertuduhan wanita memandu secara melulu sehingga menyebabkan lapan remaja berbasikal lajak maut, dalam kejadian lima tahun lalu. Sam Ke Ting yang berjaya memperoleh kebenaran untuk menangguhkan hukuman penjara enam tahun dan denda RM6,000.

Wanita berusia 27 tahun itu juga dibenarkan membuat rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi selepas panel tiga hakim yang diketuai Datuk P.Ravinthran dan dua lagi panel, Datuk Lee Heng Cheong dan Datuk Mohd. Nazlan Mohd. Ghazali membenarkan rayuan.

Cover

Tertuduh yang hadir pada jam 9 pagi tadi dengan berpakaian berbaju kurung biru dibebaskan dengan wang jaminan RM10,000 dengan seorang penjamin.

13 April lalu, Mahkamah Tinggi Johor Baru memutuskan Sam Ke Ting dihukum pen’jara selama enam tahun dan denda RM6,000 selepas pihak pendakwaan berjaya memutuskan kes prima facie di akhir kes pendakwaan.

uyfgu

Hakim Datuk Abu Bakar Katar berkata, Mahkamah Bicara (Majistret) telah terkhilaf apabila gagal memutuskan pembelaan responden seecara bersumpah bersifat penafian semata-mata bahawa responden tidak nampak kumpulan basikal di tempat kemalan’gan dan ada kenderaan lain yang melang’gar dan telah melarikan diri.

Sumber: Kosmo

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU