Connect with us

Keluarga

Ay̷ah Berikan Sep̷enuh Kasih Sayang, Tapi Anak Terg̷amak Tingg̷alkan Bapa Lumpvh Di Rumah Kebajikan

Avatar of kidin

Published

on

ybun

Ay̷ah Berikan Sep̷enuh Kasih Sayang, Tapi Anak Terg̷amak Tingg̷alkan Bapa Lumpvh Di Rumah Kebajikan

di kala orang lain sibuk bersama ibu bapa mereka di kampung halaman, masih ada orang tua yang duduk berseorangan dan diabaikan walaupun mempunyai anak yang ramai.

Itulah yang dirasai oleh seorang ayah apabila empat anaknya mengambil keputusan meninggalkannya di rumah kebajikan. Paling menyayat hati, mereka tidak pernah menjenguknya walaupun pada musim perayaan.

Terlalu manjakan anak sehingga sanggup bayar wang hantaran RM10k

Bekas Angkatan Tentera Malaysia (ATM) yang mahu dikenali sebagai Awang, 64, berkata tiga anak lelaki dan seorang perempuan berubah sikap selepas dirinya lumpuh separuh badan akibat strok, dua tahun lalu.

“Saya menyesal terlalu manjakan anak-anak sampaikan duit hantaran kahwin RM10,000 pun saya beri tapi bila minta tolong hantar pergi klinik, anak tak diendahkan dengan alasan isteri tak bagi.”

Tambah Awang lagi, dia turut memberikan kereta, motosikal dan duit kepada anak-anaknya walaupun hidup mereka dahulu tidaklah berapa senang.

Anak2 tak pernah muncul lepas tinggalkan di hospital

Awang menceritakan yang dia pernah tinggal di rumah salah seorang anak sebelum dibawa ke sebuah hospital di Kuala Lumpur. Tanpa dijangka, anaknya itu sebenarnya berniat meninggalkan ayahnya di situ.

“Anak-anak tak jenguk pun. Puasa dan raya tahun lepas pun mereka tak ada datang. Kalau saya mati pun, tak perlu beritahu mereka kerana saya tak mahu ingat mereka lagi.”

Netizen kecam perangai anak2 tak kenang budi

Terkesan dengan peristiwa ini, rata-rata netizen meluahkan rasa simpati terhadap Awang malah turut berasa kecewa dan hampa terhadap segelintir anak-anak yang tidak berjasa kepada kedua-dua ibu bapa serta sanggup meletakkan mereka di rumah kebajikan tanpa alasan yang kukuh.

Sumpah je jadi katak

Sombong2 nak pergi mana?

x4 1

Anak2 tak boleh dimanjakan sangat

Tak bau syurga

Sumber: SinarHarian

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU