Connect with us

AGAMA

Antara Tanda Kiamat Adalah Semenanjung Arab Akan Kembali Subur Menghijau Dan Mengalir Air Sungai, Bukti Kebenaran Hadis Rasul, Akhir Zaman Semakin Dekat

Avatar of kidin

Published

on

uwcojecw

Antara Tanda Kiamat Adalah Semenanjung Arab Akan Kembali Subur Menghijau Dan Mengalir Air Sungai, Bukti Kebenaran Hadis Rasul, Akhir Zaman Semakin Dekat

Mukjizat Hadis:

Tanah Arab yang mandul menjadi subur, tanda kiamat yang hampir.

Nabi Muhammad SAW telah memberikan berita bahawa di antara tanda-tanda kiamat adalah bahawa Semenanjung Arab akan kembali ke kesuburan dan mengalir di tepi sungai. Sedangkan sebelumnya ia adalah hamparan padang pasir yang gersang yang tidak ditumbuhi tumbuh-tumbuhan. Mungkinkah Tanah Arab, yang telah kering sejak para Nabi di masa lalu, akan menjadi subur dan tumbuh dengan pokok di masa depan? Akan datang (sekarang) ??

Jawapan:

Ya, jika Allah menghendaki. Allah akan mengubahnya suatu hari dan tanah Arab yang tandus menjadi subur. Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Imam Muslim no. 157 dari Abu Hurairah di marfu ‘dengan lafazh:

لَا السَّاعَةُ… حَتَّى الْعَرَبِ ا ارًا

“Hari Kebangkitan tidak akan terjadi sampai tanah Arab menjadi tanah yang subur dan sungai-sungai mengalir.” (HR. Muslim)

Beberapa Ulama menafsirkan kata murujan wa anharan sebagai: Subur dan makmur lagi dengan padang rumput dan sungai. Bahkan telah terbukti secara geografi bahawa tanah Arab yang tandus menjadi subur.

Huraian Sekarang kita telah mulai menyaksikan kebenaran kata-kata tuan kita. Kami melihat banyak tanah Arab yang dulu tandus dan kering, tetapi sekarang ia telah mulai berubah menjadi hijau dan ditumbuhi rumput dan pohon-pohon berkayu.

Contohnya sekarang, Padang Arafah di Mekah al-Mukarramah yang sebelumnya hanya dikenali sebagai gurun tandus dan tidak ada pokok.

Saat ini, Padang Arafah sebagian dikelilingi oleh pohon, sehingga terlihat hijau dan kita dapat berlindung di bawah naungan mereka. Bahkan suatu hari tidak hanya di Arafah, tetapi tempat-tempat lain. suatu hari nanti ada juga sungai yang mengalir.

Badai salji khas yang melanda Arab:

Ribut salji yang melanda wilayah Timur Tengah, baik di Turki, Syria, Yerusalem, Arab Saudi, Palestin, Lebanon, Mesir, dan sekitarnya. Ini telah berlaku sejak tahun 2013 dan berterusan hingga tahun berikutnya.

Di Arab Saudi sendiri, ‘salji’ paling banyak melanda wilayah Tabuk, Arab Saudi. Walaupun kita tahu sendiri, salji adalah komponen utama untuk membantu tanah menjadi basah dan berair,

sehingga tanah gersang jika dilanda salji yang berterusan akan menjadikannya subur, terutama di Arab Saudi ketika ini sering hujan dan banjir, seperti di Riyadh dan sekitarnya.

Amaran Dari Ulama:

Imam Masjid Besar, Sheikh Su’ud Shuraim hafidzahullah, menyatakan bahawa salji salji di Semenanjung Arab telah membuktikan bahawa Muhammad benar-benar seorang Nabi dan Rasul yang menerima wahyu dari Allah Subhanahu Wa Ta’ala.

Dia mengatakan bahawa:

“Salji adalah komponen utama dalam pembentukan Sungai dan Tumbuhan. Kejatuhan salji di Semenanjung Arab membuktikan kebenaran Nabi. Dalam sebuah hadis, Nabi berkata,

لَا السَّاعَةُ… حَتَّى الْعَرَبِ ا ارًا

“Hari Kiamat hanya akan datang setelah tanah Arab kembali ke ladang hijau (dengan tanaman) dan sungai.” (HR. Muslim)

Sheikh Shuraim hafidzahullah juga menyebut bahawa baru-baru ini telah turun salji di daerah Tabuk. Dia berkata: Kami teringatkan kata-kata Nabi kepada Mu’adz bin Jabal semasa perang Tabuk,

“Sekiranya kamu tinggal lama (Wahai Mu’adh), maka kamu akan melihat tempat ini penuh dengan kebun.”

Maklumat dari Ahli Geografi dan Ahli Astronomi: [Ini hanya pendapat]

Profesor Korner ketika ditanya “Apakah informasi yang dilaporkan oleh Nabi Muhammad 1400 yang lalu bahawa sekali lagi dataran Arab akan menjadi kawasan subur yang dipenuhi dengan kebun dan sungai benar-benar menjadi kenyataan? “Dia (Prof Korner) menjawab dengan tegas” ya! “… kerana prosesnya sebenarnya sedang berlaku sekarang.

Zaman Salji Baru sebenarnya telah bermula, sekali lagi sekarang salji di Kutub Utara merangkak / bergeser perlahan ke arah selatan menuju Semenanjung Arab, ini dapat dibuktikan dengan fakta dan sains,

di mana tanda-tanda jelas kelihatan di ribut salji yang turun di Eropah utara dan Amerika setiap musim sejuk.

Kini terbukti bahawa salji telah turun di dataran Arab beberapa kali seperti yang dilaporkan oleh media. Bahkan sekarang di padang pasir Sahara telah mula menunjukkan fenomena yang luar biasa di mana padang pasir sekarang mulai berubah hijau lagi dengan pertumbuhan rumput.

Fikirkanlah wahai saudaraku, pada peristiwa seperti ini. Semoga acara ini menjadi peringatan bagi kita, bahawa kita benar-benar berada di AKHIR MASA. Wallahu a’lam bisshowab ..

Sumber: personalirasulullah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU