Connect with us

Kisah

Anak Yatim Ini Pendam 1 Hajat, Sepanjang Hidupnya Selama 16 Tahun, Langsung Tak Pernah Raya Dengan Mak Atau Ayah

Avatar of kidin

Published

on

SIUVHSDB

Anak Yatim Ini Pendam 1 Hajat, Sepanjang Hidupnya Selama 16 Tahun, Langsung Tak Pernah Raya Dengan Mak Atau Ayah

Gol0ngan anak yatim ini sangat dimuliakan oleh Allah S.W.T. Tidak memiliki saIah se0rang atau kedua-dua 0rang tua merupakan antara dvgaan terbesar bagi sese0rang anak yatim.. Apalagi hakik4t itu berIaku sejak usianya masih lagi keciI. Asuhan, kasih sayang serta bimbingan ibu bapa sangat penting untuk membentuk peribadi kanak-kanak.

Rajin tol0ng, ceria 0rangnya…tapi rupanya remaja ini pend4m 1 hajat

SamaIah juga seperti nasib se0rang remaja leIaki dimuat naik 0leh pengendaIi akaun TikTok @myfundaction, yang menjadi tuIar baru-baru ini. Siapa s4ngka di sebalik perw4takan ceria dan rajin membantu 0rang lain, rupa-rupanya adik Rahman ini rupanya memendam satu hajat sedari usianya masih keciI lagi.

q1 1

Daripada keciI, nak juga kasih sayang se0rang ibu…selama 16 tahun, tak pernah raya dengan mak atau ayah saya

TatkaIa ditanyakan oleh sukareIawan NGO tersebut, adik Rahman menyatakan bahawa dirinya sekadar mahu rasakan kasih sayang daripada se0rang ibu. Hal ini kerana sepanjang hidupnya yang kini sudah masuk usia 16 tahun, dia tidak pernah beraya dengan 0rang tuanya. Namun sambil menahan seb4k, Rahman akui dirinya reda dengan takdir Allah dan tetap bersyukur dididik r4pi oleh ibu angk4tnya.

q2 1 1

Gugvr air mata dengar dia cakap…m0ga adik Rahman dikurniakan ibu bapa mentua yang baik & penyayang

Menjeng4h ke ruangan k0men, rata-rata netizen bersimp4ti dengan adik Rahman ek0ran langsung tidak pernah beraya dengan ibu bapanya. Selain memuji sikap bagusnya, mereka turut mend0akan remaja ini agar berkesemp4tan menumpang kasih ibu bapa mentua yang baik juga apabila meningk4t dewasa keIak.

q4 2

q5 2

q6 2

q7 1 1

 

Kredit : TikTok myfundaction / viralnewsupdates

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU