Connect with us

SEMASA

Anak lelaki tunggal disam4n sebanyak RM2.6 juta kerana gag4l mengurniakan cucu

Avatar of kidin

Published

on

idjfvbgf

Anak lelaki tunggal disam4n sebanyak RM2.6 juta kerana gag4l mengurniakan cucu

Di India, Sanjeev dan Sadhana nekad menyaman anak lelaki tunggal mereka sebanyak AS$610,795 atau (RM2.6 juta) kerana tidak mengurniakan cucu buat pasangan itu. Pasangan suami isteri tersebut hanya mahukan cucu, tidak kira jantina sebagai peneman hari tua.

Sanjeev Prasad, 61, dan isteri Sadhana, 57, memfailkan petisyen terhadap Shrey Sagar dan isterinya Shubhangi, yang berkahwin pada 2016 dan masih tidak mempunyai anak.

Perkahwinan itu diatur keluarga dan mereka juga dihantar ke Thailand untuk berbulan madu bagi melahirkan waris keluarga.

Dalam petisyen surat saman tersebut, Shrey dan Shubhangi diarahkan melahirkan zuriat dalam tempoh setahun atau membayar saman kepada ibu bapa mereka.

Shrey yang merupakan seorang juruterbang terlatih telah dihantar melanjutkan pengajian ke Amerika Syarikat (AS) dengan yuran serta perbelanjaan ditanggung penuh oleh ibu bapanya.

“Kami berhak mendapat kebahagiaan sebagai datuk dan nenek tetapi anak menantu seperti tidak mahu menunaikan impian tersebut. Jadi, kami mahu menuntut ganti rugi,” kata Sanjeev.

Sajneev juga menulis dalam hujah mahkamah ibu bapa bahawa mereka terpaksa membuat pinjaman untuk membina rumah dan kini berdepan masalah kewangan.

Pertuduhan yang dikemukakan ke Mahkamah Daerah Haridwar disenaraikan sebagai penyakit mental dan gangguan atau secara teknikalnya dilabelkan sebagai kes keganasan rumah tangga.

“Kami juga mengalami tekanan perasaan kerana kesunyian tanpa kehadiran cucu untuk menemani hari-hari tua,” ujarnya.

Sumber; Kosmo

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU