Connect with us

SEMASA

Achey Pohon Doa Semua Buat Ibunya Yang Dijangkiti Covid, ‘Jika Ada Ruang Doakan Mak Saya, Keadaan Sangat Tak Baik’

Avatar of majalahilmu

Published

on

Achey Pohon Doa Semua Buat Ibunya Yang Dijangkiti Covid Jika Ada Ruang Doakan Mak Saya Keadaan Sangat Tak Baik

Achey Pohon Doa Semua Buat Ibunya Yang Dijangkiti Covid, ‘Jika Ada Ruang Doakan Mak Saya, Keadaan Sangat Tak Baik’

Sejak kebelakangan ini kes covid semakin lama semakin meningkat. Ramai telah dijangkiti covid ini. Dalam kalangan selebriti juga ramai telah dikhabarkan dengan demikian.

Luah Achey, “Jika ada ruang yang kecil, mohon doakan mak saya, keadaan dia sangat tak baik. “ Achey mohon semua doakan ibunya yang kini dirawat di hospital setelah positif C0vid-19.

Ibunya antara tujuh orang ahli keluarga yang positif Covid-19 sejak beberapa hari lalu. Semoga ibunya kuat untuk melawan Covid-19.

Achey Mohon Doa Semua

Menerusi entrinya di akaun Instagram, Achey atau nama sebenarnya Mohd Nasir Hamzah, 34, memohon doa ramai untuk kesembuhan ibunya, Ngaisah Hassan yang kini dalam keadaan yang tidak baik akibat jangkitan Covid-19.

Ads by AnyDigital
Tambah Achey, ibunya kini dirawat di Hospital Segamat, Johor.

389931

Jika Ada Ruang Doakan Mak Saya

“Saya tahu doa anda sangat padat ketika ini, tetapi jika ada ruang kecil yang kosong dalam doa kalian, dapatlah kiranya ruang doa itu diisi untuk mak saya, Ngaisah Hassan.

“Buat masa ini, keadaan mak saya sangat-sangat tidak baik,” tulis Achey menerusi satu perkongsian yang dilakukan di laman Instagramnya pada awal pagi tadi.

389930

Keadaan Mak Sangat Tak Baik

Difahamkan ibunya yang positif Covid-19 tahap tiga mengalami masalah pernafasan sehingga perlu ditiarapkan untuk memudahkan proses pernafasannya.

Achey ketika ditemui selepas majlis bacaan Yasin dan Tahlil Allahyarham Siti Sarah yang diadakan secara maya pada Khamis turut berkongsi perkembangan terkini tujuh ahli keluarganya termasuk ibu, abang, kakak dan adiknya turut disahkan positif.

Menjadi Runner

“Buat masa sekarang saya dan isteri yang menjadi runner untuk memastikan segala barangan yang diperlukan keluarga yang positif, baik yang di hospital mahupun di rumah.

389928

“Walaupun dalam keadaan tangan yang patah, saya terpaksa juga ulang-alik memandu ke hospital kerana hanya kami berdua sahaja yang boleh berbuat demikian demi membantu ahli keluarga lain yang sedang berjuang melawan Covid-19,” katanya.

Majalah ilmu: Semoga Mak Achey diberikan kesembuhan seperti sedia kala Aamiin. Sama-sama kita doakan buat ibu achey.

Sumber : Instagram acheykintangkintung / SinarPlus / Mingguanwanita

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Majalah Ilmu

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU