Connect with us

SEMASA

Pengurus Dedahkan Arwah Siti Sarah Bantu Dalam Senyap. Amalan Bersedekah Dan Tidak Suka Dihebahkan

Avatar of majalahilmu

Published

on

Pengurus Dedahkan Arwah Siti Sarah Bantu Dalam Senyap. Amalan Bersedekah Dan Tidak Suka Dihebahkan

Pengurus Dedahkan Arwah Siti Sarah Bantu Dalam Senyap. Amalan Bersedekah Dan Tidak Suka Dihebahkan

Amalan bersedekah adalah amalan yang mulia di sisi Allah. Setiap rezeki yang kita dapat adalah rezeki datangnya dari Allah. Alangkah baiknya jika kita memberi sedekah rezeki kita di jalan Allah.

Amalan bersedekah yang paling mudah untuk dilakukan. Ia patut dilakukan oleh setiap umat Islam kerana terdapat banyak kelebihan bersedekah. Malah amalan ini sangat senang dan boleh menolong mereka yang memerlukan bantuan anda. Anda tidak perlu bersedekah banyak pada setiap masa jika tidak mampu.

Hanya bersedekah mengikut kemampuan dan InsyaAllah boleh menikmati kelebihan yang terdapat pada golongan mulia ini.

139312525 717435115579325 67570207190832

Amalan Bersedekah Pengurus Dedah Arwah Siti Sarah Bantu Dalam Diam

Malah tidak ada yang menyangka pemergian Almarhumah Siti Sarah yang amat menyentuh hati di mana, beliau merupakan seorang ibu yang mengandung tabahkan dan kuatkan diri melahirkan seorang bayi, sebelum pergi buat selamanya.

Seperti yang didedahkan Pengurus Arwah Siti Sarah, Nana Mohamad Rom dari Indigital Music menyatakan penyanyi popular itu sebenarnya seorang yang suka bersedekah dan membantu mereka yang memerlukan semasa hayatnya.

“Arwah paling suka menderma, selalu menderma sana-sini. Kalau ada orang mesej di Instagram perlukan bantuan dia akan bantu.

“Tapi Sarah tak suka orang tahu dan tak mahu bercerita. Tapi kita pihak pengurusan tahu mengenai perkara ini,” terang Nana yang akuinya arwah juga sentiasa berusaha membantu golongan dasar dalam diam dan tidak mahu perkara itu dihebahkan.

sarah22

sarh4

Bantu Rakan Dalam Industri & Pengikut Media Sosial

Nana juga menerangkan arwah Sarah berusaha membantu meringankan beban mereka yang memerlukan bantuan.

“Paling terbaharu, sebelum dia menaiki ambulans untuk ke hospital, dia pindahkan wang pada satu akaun miliknya kepada ibu tirinya dan minta ia disedekahkan.

“Sebelum ditidurkan, dia ada minta pembantunya ambil semua produk tudung keluaran untuk disumbangkan kepada jururawat di hospital itu,” katanya seperti mana dipetik menerusi Harian Metro.

210842040 333565478364047 45228205846989665

Tiada Sejarah Penyakit Kronik

Arwah Sarah yang berhati mulia ini telah meninggalkan empat orang anak. Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin yang berusia 6 tahun dan Ayash Affan (yang masih dirawat di Hospital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia (HCTM).

Nana juga berkongsi arwah tidak pernah memiliki sebarang sejarah penyakit kronik. Seperti mana yang ramai sedia maklum Sarah, 37 telah menghembuskan nafas terakhir pada Isnin lalu selepas ditidurkan pada 4 Ogos lalu.

“Dia tak ada sebarang penyakit. Dia sangat menjaga pemakanan, semasa kuarantin dia selalu dapatkan rujukan doktor peribadi.

“Sepanjang tempoh kuarantin di rumah, memang saya telefon setiap hari. Dia kata keadaan dia okay sahaja dan minta saya jangan risau.

“Tapi pada hari kelapan dia beritahu kena pergi hospital sebab oksigen menurun. Ketika itu dia mula ada simptom batuk-batuk. Awalnya dia fikir itu gejala biasa sebab tinggal dua hari untuk potong gelang kuarantin,” ujar Nana.

Majalah ilmu: Keperibadian Arwah Siti Sarah sememangnya harus dipuji dan menjadi contoh kepada kita yang masih hidup.

Sumber: Harian Metro / Instagram Siti Sarah & Instagram Shuib Sepahtu

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Majalah Ilmu

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU