Connect with us

Kisah

Wanita memfailkan sam4n terhadap bapa kandungnya sendiri sebanyak RM864,000, namun wanita itu bagaimanapun mningg4l dunia sehari sebelum sesi perbicaraan berlangsung di mahkamah

Avatar of kidin

Published

on

6r8u

Wanita memfailkan sam4n terhadap bapa kandungnya sendiri sebanyak RM864,000, namun wanita itu bagaimanapun mningg4l dunia sehari sebelum sesi perbicaraan berlangsung di mahkamah

Seorang wanita di daerah Cinambo, di sini, sanggup memfailkan saman terhadap bapa kandungnya sendiri sebanyak tiga bilion rupiah (RM864,000) di Mahkamah Daerah Khas Bandung. Koswara, 85, disaman anak ketiganya, Masitoh yang merupakan seorang peguam.

wegsdb

Masitoh dikatakan bersama abangnya, Deden mengemukakan saman terhadap harta peninggalan bapanya itu.

Wanita itu bagaimanapun mningg4l dunia sehari sebelum sesi perbicaraan berlangsung di mahkamah.

Masitoh dilaporkan m4ut akibat ser4ngan j4ntung dan dikebvmikan semalam iaitu tarikh sama bagi perbicaraan kes di mahkamah berkenaan.

Untuk rekod, Koswara memiliki enam anak iaitu yang pertama bernama Imas diikuti Deden, Masitoh, Ajid, Hamidah dan Muchta.

Anak kelimanya, Hamidah yang memimpin ayahnya ke mahkamah berkata, ayahnya baru mengetahui berita pemergian Masitoh selepas mahkamah berhenti bersidang dan tetap menziarahi pusara anaknya.

asfdsfd

ergt 1

Saman itu berhubung harta warisan seluas 0.3 hektar milik Koswara. Peguam Masitoh, Komar Sarbini berkata, saman itu difailkan kerana Hamidah dan Koswara didakwa melanggar undang-undang kerana menafikan kontrak perjanjian berhubung pewarisan tanah.

“Mereka mengingkari perjanjian kontrak (sewa tempat) di Jalan AH Nasution Bandung. Selebihnya, akan diputuskan mahkamah,” katanya.

Sumber; Kompas.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU