Connect with us

INFO

Wanita Berlesung Pipit Adalah Antara Manusia Yang Paling Comel

Avatar of majalahilmu

Published

on

Wanita Berlesung Pipit Adalah Antara Manusia Yang Paling Comel

Wanita Berlesung Pipit Adalah Antara Manusia Yang Paling Comel

Uniknya Wanita yang mempunyai lesung pipit. Mana tidaknya, setiap senyuman mempunyai aura istimewa kerana lekukan ini berupaya menambah ‘kemanisan’ dalam wajah.

Setiap kali tersenyum, terserlahlah aset anda dan ini menambah daya penarik yang cukup besar bagi mereka yang memandangnya. Biasanya lesung pipit akan terlihat pada kedua-dua belah pipi, tetapi ada yang memiliki lesung pipit hanya pada sebelah bahagian pipi.

Di sebalik manisnya senyuman anda, mari ikuti beberapa fakta dan kelebihan lesung pipit yang mungkin belum pernah anda ketahui sebelum ini.

5 KELEBIHAN LESUNG PIPIT, BUKAN SEKADAR COMEL.

Berikut adalah 5 fakta dan kelebihan lesung pipit yang menarik untuk anda tahu.

1. Ramai Yang Tertarik Dngannya.

Tak kiralah bagaimana rupa atau ‘mood’ anda ketika memandang kamera, wajah anda tetap menawan walaupun hanya dengan sedikit senyuman yang dipaksa.

Ini sudah cukup kelihatan asli dan berhasil ‘mengaburi’ mereka yang memandang anda.

2. Hanya 20% manusia yang memilikinya.

Seperti statistik yang dilaporkan oleh The Daily Health Gen, hanya 20% daripada manusia di dunia ini yang memiliki lesung pipit.

Ia sebenarnya adalah satu jenis ‘kecacatan’ pada otot wajah yang amat dicemburui ramai.

Jadi, anda bukan saja salah satu daripada mereka yang amat bertuah, tetapi juga sangat unik!

3. Anda Nampak Lebih Muda

Secara tidak langsung orang yang mempunyai lesung pipit ini nampak ‘baby face’. Saintis sendiri mengakui bahawa kelebihan lesung pipit ini menjadikan seseorang kelihatan lebih muda walaupun semakin berusia. Hal ini kerana, lesung pipit amat sinonim dengan bayi atau anak kecil.

4. Anda Menyebarkan Aura Keceriaan

Setiap kali anda tersenyum, orang sekeliling turut terpengaruh dengan aura keceriaan yang disebarkan oleh anda. Malah, orang yang melihat anda akan rasa seperti ‘ditusuk’ terus hingga ke jantung dengan melihat senyuman yang menawan itu.

5. Ramai Selebriti Menjadi Lebih Popular Kerananya

Menurut laman sesawang Time For Healthy Food, lebih 60% bintang Hollywood memiliki lesung pipit. Walaupun kebanyakan daripada mereka memilikinya secara semulajadi, ada juga yang sanggup melakukan pembedahan semata-mata untuk mendapatkan lesung pipit.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU