Connect with us

Kisah

Walaupun Dilahirkan Tanpa Mata, Namun Suaranya Lunak Dan Merdu Alunkan Ayat- Ayat Suci Al-Quran

Avatar of kidin

Published

on

egwesdg

Walaupun Dilahirkan Tanpa Mata, Namun Suaranya Lunak Dan Merdu Alunkan Ayat- Ayat Suci Al-Quran

Walaupun sudah dilahirkan dengan keadaaan yang unik dan juga kurang sempurna, namun ia tidak menghalang seorang budak lelaki untuk mengalunkan ayat-ayat Al-quran dengan merdunya. Tular menerusi laman Facebook, alunan ayat-ayat lazim Al-quran telah dialunkan oleh seorang kanak-kanak lelaki, yang cacat penglihatan. Lebih menarik perhatian, budak lelaki ini mempunyai sebutan yang lantang dan juga sangat mendamaikan untuk didengari.

dilahirkan tanpa mata namun suaranya lunak merdu alunkan ayat2 suci al quran videoviral 5e08962fdbdcb

Walaupun dilahirkan dalam keadaan tidak sempurna, rata-rata yang melihat video ini sangat mengagumi dan memuji budak lelaki tersebut, kerana masih lagi membaca surah-surah ini dengan cukup sempurna. Malah, ada yang mengambil kesempatan memanjat kesyukuran dan juga mendoakan anak ini, sentiasa dibawah lindungan dan peliharaan Allah SWT.

dilahirkan tanpa mata namun suaranya lunak merdu alunkan ayat2 suci al quran videoviral 5e089630b0d79

Ini membuktikan bahawa, walaupun diri tidak sempurna, namun disebabkan berkat usaha anak ini berjaya dan mampu membaca ayat-ayat Al-quran dengan sempurna sekali. Sehingga kini, video ini telah mendapat hampir lebih dari 22,000 perkongsian di Facebook.

dilahirkan tanpa mata namun suaranya lunak merdu alunkan ayat2 suci al quran videoviral 5e0896316db49

Walaupun mereka ini tidak sempurna seperti insan lain, tetapi kelebihan yang ada pada mereka ini tidak mungkin ada pada manusia yang normal dan sihat. Oleh itu, lebih baik sentiasa beramal soleh terutamanya kepada insan yang sihat kerana itu adalah merupakan salah satu cara untuk kita bersyukur kepadanya.

Sumber: Anna Saleeha

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU