Connect with us

SEMASA

Ustazah Asma’ Harun menegur tindakan usahawan popular yang menghasilkan video raya kontrovers1. Jelasnya, dia pel1k mengapa video raya tersebut boleh ‘terl3pas’ dan ditayangkan kepada umum

Avatar of kidin

Published

on

sdv

Ustazah Asma’ Harun menegur tindakan usahawan popular yang menghasilkan video raya kontrovers1. Jelasnya, dia pel1k mengapa video raya tersebut boleh ‘terl3pas’ dan ditayangkan kepada umum

Pendakwah bebas, Ustazah Asma’ Harun Anggap Video Raya Aliff Syukri ‘Bar4h Kron1k’. Jelas Ustazah Asma, dia pel1k mengapa video raya tersebut boleh ‘terl3pas’ dan ditayangkan kepada umum. Menerusi perk0ngsian Facebook miliknya, Ustazah menegur tindakan usahawan popular yang menghasilkan video raya kontrovers1.

Viral bukan ukuran tindakan itu diberkati

Tambah Ustazah Asma, ketika umat Islam memanfaatkan waktu-waktu terakhir Ramadan untuk memohon keampunan dan r4hmat Allah SWT, isu sebegini pula dinaikkan dengan usaha yang bersungguh-sungguh.

Inilah bar4h yang makin kron1k dalam masyarakat, terutama mereka yang inginkan pengaruh dan seumpamanya. Kalian teruja apabila tontonan di media sosi4l meningkat, berbangga menjadi trending #1 walaupun dengan cara yang bertentangan dengan agama.

Dulu pernah dit3gur, diberi nasihat dan sebagainya, namun masih berulang hal yang sama tanpa ada sec3bis pun rasa s3sal.

Tambahnya lagi, kerana mahu nama menjadi no.1 di dunia sementara, individu tersebut sanggup mengad4ikan harga dan marvah diri sebagai seorang lelaki Muslim. Ianya sengaja dilakukan secara terbuka atas tujuan ‘marketing’.

Menerusi hantaran di laman Facebook Ustazah Asma’ Harun itu juga, beliau kes4l kerana budaya yang dilar4ng oleh Allah diangkat menerusi video tersebut.

Bukan maksud hendak merend4hkan golongan lelaki lembut, tetapi jangan sekali-kali mengangkat budaya yang dil.arang oleh Allah dan Rasulullah, iaitu lelaki yang menyerupai perempuan.

Maaf ia sungguh mem4lukan!. Video ini terang-terangan menampilkan penari iringan yang solekannya seperti wanita.

sumber: ohbulan via online.diariviral.com

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU