Connect with us

SEMASA

Tindakan Dua Orang Guru Menghukum Pelajar Dengan Mencampakkan Beberapa Buah Telefon Bimbit Milik Pelajar Ke Dalam Api Yang Marak

Avatar of kidin

Published

on

idgfo8ew

Tindakan Dua Orang Guru Menghukum Pelajar Dengan Mencampakkan Beberapa Buah Telefon Bimbit Milik Pelajar Ke Dalam Api Yang Marak

Video memaparkan dua orang guru mencampakkan beberapa buah telefon bimbit dipercayai milik pelajar ke dalam api yang marak tular di media sosial.

Video TikTok yang dikongsikan kembali pengguna Twitter @theonlyizzah mendapat perhatian ramai dan rata-rata netizen berasa terkejut menyaksikan kejadian tersebut. Namun, lokasi kejadian tidak dapat dipastikan dan dapat dilihat para pelajar menyaksikan kejadian telefon bimbit dibakar.

Perkongsian tersebut telah mengundang pelbagai reaksi netizen dan rata-rata netizen tidak bersetuju dengan tindakan guru itu yang dilihat melampaui batas. Malah, para netizen mengatakan jika pelajar didapati melakukan kesalahan, cukuplah sekadar menyimpan telefon bimbit dan memberikan peringatan.

Tidak hanya itu, rata-rata netizen turut mengatakan mungkin ibu bapa yang memberikan kepada pelajar untuk membawa ke sekolah atas beberapa faktor dan kini, telefon bimbit boleh dikatakan penting dalam penggunaan seharian.

photo 2022 02 21 14 22 36

photo 2022 02 21 14 22 45

Ada juga netizen mengatakan mungkin ada pelajar yang bukanlah dengan mudah boleh dapatkan telefon bimbit akan terkesan jika dibakar begitu sahaja. Namun, ada juga netizen yang bersetuju dengan tindakan yang diambil oleh guru tersebut.

Sumber; thevocke

Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Trending

    MAJALAH ILMU