Connect with us

INFO

Sorang Bekas Pekerja KFC Kongsi Tips Apakah Tindakan Yang Boleh Dibuat jika dapat ayam saiz kecil seperti ini.

Published

on

Sorang Bekas Pekerja KFC Kongsi Tips Apakah Tindakan Yang Boleh Dibuat jika dapat ayam saiz kecil seperti ini.

Siapa tak kenal jenama terkenal KFC (Kentucky Fried Chicken) ialah sebuah restoran rantaian restoran makanan segera. Yang mengkhusus dalam ayam goreng. Ia adalah rangkaian restoran terbesar kedua di dunia selepas McDonald’s, dengan 22,621 lokasi di seluruh dunia di 136 negara pada Disember 2018.

Admin Majalah ilmu pun salah daripada pengemar tegar KFC. Namun pernah tak korang mengalami situasi, dimana buka2 je kotak KfC tu Dapat ayam saiz kecil. Hrmmm geram, rasa macam tak puas makan bila dapat ayam saiz kecil.

Namun, Apakah Tindakan Yang Boleh Dibuat jika dapat ayam saiz kecil seperti ini?

Sebagai seorang bekas pekerja KFC yang bangga dengan kerjayanya saya ingin maklumkan apakah tindakan yang boleh dibuat jika dapat ayam saiz kecil seperti ini.

Jika makan di restoren :

  • Jangan sentuh ayam itu.
  • Terus bawak pergi kaunter untuk tukar sehingga kita puas hati.
  • ¬†Jika tak puas hati minta refund.

Jika take away atau drive through :

Terus check depan mereka, minta pinjam penyepit untuk check ayam terutamanya wing dan drumstick. Nak lebih senang, minta mereka letak wing dan peha dibahagian atas masa bungkus. Senang nak check Minta tukar serta merta jika dapat jenis kecil atau kita tak puas hati saiznya.

Biasanya masalah macam ni terjadi sebab :

Ada 4 lapis SOP yang dilanggar sehingga pelanggan dapat kualiti ayam yang macam ini.

Kalau ikut standard KFC, ayam ini tidak akan diproses langsung oada Stage yang pertama.

Sekian pencerahan.

Credit : Mohd Firdaus Jailan

Apa Kata Anda? Lontar kan pendapat dan pandangan anda di ruang komen dibawah. Segala pandangan dan pendapat anda kami hargai. Terima kasih. @Majalah ilmu..

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!