Connect with us

SEMASA

Seorang Lelaki Kira Pendapatan Jualan Chef Ammar Lebih RM2 Juta Sebulan, Sekali Chef Ammar Masuk Tinggalkan komen, “Kira ‘Profit’ Bukan Macam Tu Bro”

Avatar of kidin

Published

on

erhbfedf

Seorang Lelaki Kira Pendapatan Jualan Chef Ammar Lebih RM2 Juta Sebulan, Sekali Chef Ammar Masuk Tinggalkan komen, “Kira ‘Profit’ Bukan Macam Tu Bro”

Seorang pemuda memuat naik sebuah video di TikTok tentang jumlah jualan Chef Ammar yang mencecah RM2 Juta Sebulan mendapat perhatian ramai warganet baru-baru ini.

Menerusi rakaman berkenaan, pemuda dikenali sebagai Arif itu telah membuat ‘kira-kira’ jumlah jualan kedua-dua jenis nasi arab dijual oleh Chef Ammar.

Difahamkan, Arif sendiri telah bertanya kepada salah seorang staf Chef Ammar jumlah bungkusan yang berjaya terjual dalam sehari.

1,200 untuk ayam, 1,200 untuk kambing.”
Arif kemudian membuat kiraan jumlah jualan diperolehi chef itu dalam sehari. Jika mengikut kiraannya, Chef Ammar mendapat jumlah jualan sebanyak RM90,000 sehari dan dalam tempoh 30 hari iaitu sepanjang bulan Ramadan, jumlahnya mencecah RM2.7 juta!

Bagaimanapun, video Arif itu mendapat pelbagai reaksi dan komen daripada netizen di mana rata-ratanya mengatakan bukan begitu caranya untuk membuat perkiraan.

Menurut mereka, kiraan Arif itu adalah jumlah jualan bukanlah keuntungan seperti yang dikatakan oleh pemuda berkenaan.

komentar 2
Bukan hanya netizen tetapi video itu turut mendapat perhatian Chef Ammar sendiri yang meninggalkan komen.

chef1 768x332 1

Sumber : beautiful nara

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU