Connect with us

Kisah

Seorang gadiis menghembvskan nafas terakh1r Ketika sedang membaca Al-Quran selepas menunaikan solat subuh

Avatar of kidin

Published

on

sdgvhieg

Seorang gadiis menghembvskan nafas terakh1r Ketika sedang membaca Al-Quran selepas menunaikan solat subuh

Gadis yang dikenali sebagai Aisyah Bahar, 22, menjadi bualan net1zen apabila menghembvskan n4fas terakh1r ketika sedang membaca Al-Quran selepas menunaikan s0lat Subuh. gaadis itu dikatakan reb4h dan menngg4I duniia di pangkvan ayahnya.

opp

Menvrut sumber kelu4rga, pelajar Universiti Islam Hasanuddin, Makassar itu bak4I mel4ngsungkan perk4hwinannya ti-dak l4ma lagi.

opp1

“Menngg4l setelah s0lat subuh, sed4ng membaca ayat Al-Quran. k0ndisinya sed4ng pu-asa sunnah. Akh1r hay4tnya menguucap Laa ilaaha illallah. Innalillah..Pad4hal beliau sebent4r lagi akan men1kah,” ujar Andi Wahyuni yang juga merup4kan sepupu pal1ng rap4t arw4h.

Sementara itu, ayah Aishah iaitu Andi Bahar Jufri mencer1takan, pada malam kej4dian an4knya itu mem4klumkan mahu berpu-asa sunat Hari Khamis.

opp2

Aisyah bersama ibu bapanya

“Selepas selepas bers4hur, kami pergi semb4hyang Subuh berjem4ah di mas-jid. Sebaik sahaja pul4ng dari mas-jid, arw4h mem1nta iz1n untuk memperdeng4rkan ay4t-ay4t Al-Quran sambil saya memer1ksa bac4aannya.

“Hanya dalam beberapa ay4t, arw4h reb4h secara t1ba-t1ba dipangkvan saya sebelum menguucap dua kali-mah syaha-dah dan men1ngg4l duniia,” ujarnya.

Menvrut Bahar, selama ini arw4h tidak pernah meng4lami peny4kit yang serivs, namun sehari sebelum kej4dian arw4h meng4du s4kit kep4la.

Sumber:cempedakchess,

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU