Connect with us

SEMASA

Rasa curiga dan tindakan berani lelaki ini menyelamatkan kanak-kanak berusia 7 tahun daripada cubaan cul1k

Avatar of kidin

Published

on

ewgd

Rasa curiga dan tindakan berani lelaki ini menyelamatkan kanak-kanak berusia 7 tahun daripada cubaan cul1k

Menerusi perkongsian di mStar, lelaki bernama Mohd Zuwairi Aziz, 39, memberitahu dia kebetulan melalui kawasan berkenaan mencurigai tindakan individu berkenaan bersama kanak-kanak itu.

culik

“Saya pada awalnya nak pergi ambil telefon yang sedang dibaiki di kedai. Saya ternampak seorang lelaki dukung seorang kanak-kanak.

“Kanak-kanak tu menangis, saya rasa curiga jadi saya tanya lelaki tersebut ini anak siapa? Tapi jawapan yang diberikan sangat mecurigakan.

culik 4

“Dia mula jawab anak yatim, lepas tu bila ditanya lagi seakan nak bertindak agresif pula. Nasib ada orang ramai, pakat sekali nak tahan lelaki tu,” katanya.

Difahamkan juga, sepatutnya abang kanak-kanak ini datang ambil di sekolah, cuma kebetulan hari tu abangnya terlambat sikit datang, jadi kanak-kanak tu ambil keputusan nak jalan kaki je. Tak sangka perkara ini boleh jadi.

culik 2

Sebelum ini, pada Rabu, polis mengesahkan lelaki yang didakwa cuba menculik seorang kanak-kanak berusia tujuh tahun itu mengalami masalah psikiatri.

Siasatan awal mendapati kejadian berlaku ketika kanak-kanak lelaki itu berjalan dari Sekolah Agama (SA) Taman Scientex, Pasir Gudang, Johor, suspek mempelawa mangsa menumpang motosikal untuk dihantar ke rumah mangsa.

culik 3 2

Mangsa kemudian cuba dilarikan lelaki itu di hadapan restoran makanan segera di Taman Kota Masai.

Kredit: mStar

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU