Connect with us

SEMASA

Polis IPD Sepang Telah Menerima Aduan Kehabisan Makanan, Terus Bergegas Menghantar Bekalan Makanan Ke Rumah Ini

Published

on

Polis IPD Sepang Telah Menerima Aduan Kehabisan Makanan, Terus Bergegas Menghantar Bekalan Makanan Ke Rumah Ini

Dalam keadaan sekarang ini ramai rakyat Malaysia yang terjejas akibat daripada pandemik yang berlaku di dunia sekarang ini. Ramai peniaga yang hilang pendapatan dari terjejas akibat dari pelaksanaan PKP yang menyebabkan terhad pergerakan di seluruh negara. Bahkan ramai juga yang telah kehilangan pekerjaan kerana majikan juga kurang mendapatkan pendapatan. Namun begitu, diatas keprihatinan rakyat kita ada juga yang baik hati menghulurkan bantuan kepada orang yang sangat memerlukan seperti kisah dari Pihak polis IPD Sepang menerusi satu perkongsian di akaun Facebook memaklumkan bahawa pihaknya baru sahaja menyampaikan bantuan makanan kepada 14 orang individu di Taman Bunga Raya, Sepang yang telah terputus bekalan makanan.

Pihak IPD Sepang dilaporkan telah menerima panggilan daripada seorang wanita yang memaklumkan berkenaan perkara itu.

Adik kepada wanita tersebut dilaporkan merupakan pekerja kilang bersama dengan yang lain dan telah dikuarantin dalam rumah yang sama.

Bagi mengetahui dengan lebih lanjut, ikuti perkongsian IPD Sepang itu seperti berikut:

IPD Sepang, 03 Julai 2021.

Bantuan Kebajikan Makanan Kepada Seramai (14) Orang Yang Kehabisan Bekalan Makanan Oleh IPD Sepang.

Pada 03/07/2021 jam lebih kurang 2010 Hrs, Full Manning IPD Sepang (FM) telah terima panggilan telefon daripada (1) perempuan Melayu memaklumkan bahawa adiknya yang bekerja di sebuah kilang di Bandar Baru Salak Tinggi telah kehabisan bekalan makanan. Turut tinggal bersama adik pengadu ialah seramai (13) orang lagi rakannya. Mereka terdiri dari pekerja kilang yang sama dan telah dikuarantin dalam sebuah rumah di Taman Bunga Raya, Sepang.

Bertindak atas maklumat tersebut atas dasar keprihatinan dan tanggungjawab sosial, Ketua Polis Daerah Sepang iaitu YDH ACP Wan Kamarul Azran bin Wan Yusof telah mengambil tindakan susulan dengan mengarahkan supaya bantuan makanan segera dihantar ke rumah tersebut.

Pada 3/7/2021 jam lebih kurang 2115 Hrs, anggota tugas Unit MPV IPD Sepang (SL 1211) telah sampai ke premis tersebut dan menyerahkan sebanyak (16) bungkus nasi berlauk kepada penghuni rumah.

Wakil penerima mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak polis IPD Sepang di atas bantuan yang telah diberikan.

Majalah ilmu: Terima kasih kepada rakyat Malaysia yang sudi menghulurkan bantuan. Semoga dengan kebaikan yang anda lakukan itu mendapat ganjaran daripada Allah SWT. Sama-sama kita doakan agar wabak ini segera pulih. Aamiin.

Sumber: Polis IPD Sepang / Siakapkeli

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Majalah Ilmu

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!