Connect with us

Kisah

Percaya Dengan Kuasa Sedekah, Impian Janna Nick Bina Pusat Tahfiz Dan Anak Yatim Nurul Jannah Yang Menelan Kos Hampir RM6 Juta Bakal Jadi Kenyataan

Avatar of kidin

Published

on

6TFUY

Percaya Dengan Kuasa Sedekah, Impian Janna Nick Bina Pusat Tahfiz Dan Anak Yatim Nurul Jannah Yang Menelan Kos Hampir RM6 Juta Bakal Jadi Kenyataan

Impian Pelakon dan penyanyi Janna Nick untuk membina sebuah pusat tahfiz, Kompleks Tahfiz & Anak Yatim Nurul Jannah di Kampung Bukit Kechil, Simpor, Kedah. Mendedahkan bahawa masih dalam perancangan.

Impian Janna bakal jadi kenyataan

Screenshot 2022 05 05 at 10 1
Menurut pemilik nama sebenar Nurul Jannah Muner, dia memilih lokasi berkenaan untuk membina tahfiz kerana kawasan tersebut adalah tempatnya membesar.

Dalam pada itu, Janna turut memberi kepercayaan penuh kepada Ahli Jawatankuasa (AJK) masjid di kampung berkenaan yang merupakan ahli keluarganya sendiri.

Semoga urusan pembinaan ini dipermudahkan. Saya dah lama pasang impian untuk memiliki rumah tahfiz dan anak yatim. Alhamdulillah tak sangka diberi peluang bersama dengan Ahli Jawatankuasa (AJK) Masjid Kampung Bukit Kechil, Simpor dan penduduk kampung untuk sama-sama bangunkan Kompleks Tahfiz & Anak Yatim Nurul Jannah.

Klik untuk video instagram

Difahamkan, jumlah kos mendirikan pusat tahfiz berkenaan menelan kos hampir RM6 juta dan kini kos yang sudah dikeluarkan berkat sumbangan daripada orang ramai adalah RM400,000 meliputi pembelian tanah seluas 8,000 meter persegi.

Jumlah keseluruhan pembinaan pusat tahfiz dan anak yatim ini adalah RM6 juta. Sekarang ini kami baru ada RM500,000 dan jika cukup RM2 juta kami akan mulakan pembinaan.

Percaya dengan kuasa sedekah

Ujar pelantun lagu Gatal ini, sebaik sahaja kutipan mencukupi, pusat tahfiz dan anak yatim itu dijangka siap dalam tempoh dua tahun. Meskipun kos untuk menyiapkan kompleks berkenaan agak besar, namun dia percaya dengan kuasa sedekah.

Sekolah tahfiz ini khusus untuk pelajar sekolah rendah dari darjah satu hingga enam. Satu kelas mampu memuatkan 25 pelajar. Saya harap impian kecil ini mampu menjadi kenyataan

InsyaAllah doakan semoga usaha kecil ini mendapat ganjaran di akhirat.

Sumber : Harian Metro, jannanick

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU