Connect with us

Kisah

Peng0rbanan Yang Besar, Seorang Anak Mendermakan Sebahagian Hati Kepada Si lbunya Yang Sakit

Avatar of kidin

Published

on

idevniefdn b

Peng0rbanan Yang Besar, Seorang Anak Mendermakan Sebahagian Hati Kepada Si lbunya Yang Sakit

Berlaku di Gaza seorang anak pejvang yang sanggup berjvang dan berk0rban demi ibu. Khaled Ismail, seorang Pemuda Palestin yang berasal dari Gaza, berdiri disamping Ibunya, setelah dia menderm4kan sebahagian hat1nya kepada ibunya.

Ingatlah semasa kita masih kecil, Ibu banyak berk0rban untuk membesarkan kita tanpa meng1ra svsah dan senang. Peng0rbanan yang besar dari seorang anak untuk ibunya dengan mendermakan sebahagian hat1nya.

c1 6

Gambar Anak yang berdiri disamping Ibunya, setelah dia mendermakan sebahagian hatinya

Sungguh terharu apabila melihat pemuda ini sanggup untuk buat hal yang demikian kerana tidak ramai yang sanggup buat perkara yang seperti ini. Semoga pemuda ini akan menjadi anak yang soleh yang sentiasa taat kepada Allah dan berbakti kepada orang tuanya.

c2 4

Setiap air mata yang kita teteskan karena dit1mpa mus1bah akan digantikan oleh Allah dengan pahala dan kebahagiaan yang lebih besar. Asalkan kita bersabar dan tawakal menerima setiap dugaan yang telah Allah tetapkan. Semoga mereka sentiasa berada dalam keadaan sihat sejahtera.

Alangkah gembiranya hati seorang ibubapa jika mempunyai anak yang soleh dan solehah, sanggup berbakti apa sahaja buat kedua orang tuanya.

Semoga kisah ini dapat menjadi inspirasi untuk kita semua agar dapat berbakti kepada kedua orang tua kita selagi mereka masih hidup.

Sumber: lakarmedia.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU