Connect with us

Petua

Lihat apa yang berlaku apabila seseorang mencucuk sekuntum bunga mawar ke dalam kentang

Avatar of kidin

Published

on

ytdufc

Lihat apa yang berlaku apabila seseorang mencucuk sekuntum bunga mawar ke dalam kentang

Bunga-bunga yang cantik boleh menceriakan setiap bilik dan menghasilkan suasana yang menyenangkan, menenangkan walaupun dalam persekitaran yang tidak begitu sempurna. Satu-satunya masalahnya ialah bunga tersebut, terutamanya yang paling cantik sekali, adalah mahal dan selaluya hanya bertahan untuk beberapa hari sahaja.

potatorose 7
Adakah anda tahu bahawa terdapat helah/cara mudah yang boleh digunakan untuk membantu bunga mawar tumbuh dengan sendiri? Benarkan kami mengajar anda bagaimana ia dilakukan!

Orang Sukakan Bunga

Telah terbukti secara saintifik bahawa bunga-bungaan memberi kesan positif terhadap kesejahteraan kita. Ia membantu kita untuk berehat dan memperbaiki mood kita. Ianya tidak mengejutkan bahawa hampir semua orang meletakkan beberapa tumbuhan dan bunga di dalam rumah mereka. Bunga bukan sahaja sedap dipandang, ia juga menyumbangkan bau untuk rumah anda dan selalunya berbau sangat wangi. Apa yang kebanyakan orang tidak tahu ialah, bunga juga membantu beberapa masalah kesihatan seperti kulit yang pedih/melecet dan sakit migrain. Bunga adalah mahal dan bukan semua orang mampu untuk membelinya dengan kerap, jadi apa salahnya kita belajar bagaimana untuk menanam bunga di dalam taman anda sendiri? Pelbagai kajian santifik telah membuktikan mempunyai taman di rumah adalah sangat penting untuk kesihatan mental dan tidak diragui lagi, sedikit senaman tambahan sentiasa akan membantu. Kesemua manfaat ini membuatkan tidak perlu disangkal lagi untuk memulakannya sekarang! Mari tanam bunga kita sendiri!

mawar putih 2 1

Tangan dingin/suka bercucuk-tanam

Menanam bunga tidak sesukar seperti ia kelihatan buat pertama kali. Anda tidak perlu betul-betul menjadi seorang petani profesional. Apa yang perlukan untuk menanam bunga anda sendiri ialah sebiji kentang, plastik botol, sekuntum bunga mawar, dan tanah subur yang banyak.

Anda mungkin tertanya-tanya apakah fungsi kentang dan botol plastik tersebut. Walaupun ia merupakan kombinasi luar biasa ini kelihatan pelik bagi anda, ia sebenarnya sangat BERKESAN.

Sumber : 5min-tricks

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU